Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

6 травня весело співають птахи — найближчі дні буде хороша погода / © Unsplash

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці імена є спорідненими.

Йов був непорочним та благочестивим чоловіком, який намагався якнайдалі триматися від усього злого. Жив він в одному з аравійських країв і походив з племені Авраама.

У Йова була велика родина, багато слуг, всі його шанували. Та якось диявол прийшов до Бога і сказав, що Йов такий праведний лише тому, що наділений багатствами і щастям. А якщо все забрати, то він припинить благословляти Господа. Тоді всі діти Йова померли, худоба поздихала, сам він сильно захворів і більше не міг працювати. Хоча дружина почала постійно запитувати, за що це їм, Йов відповідав їй, що Бог посилає тільки те, що людина може витерпіти. Тому він продовжував благословляти Господа. За це Бог наділив Йова ще більшим багатством і більшою родиною.

Що не можна робити 6 травня

  • Не можна розповідати про сон, який побачили в ніч проти 6 травня.
  • Не варто лінуватися, особливо на городі.
  • Заборонено спеціально збивати ногами росу з трави.

Народні прикмети і традиції на 6 травня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: весело співають птахи — найближчі дні буде хороша погода;
  • на воді з'являються бульбашки під час дощу — він затягнеться;
  • після світанку туман — до малохмарної погоди без опадів;
  • вранці багато роси — чекайте на гарну погоду вдень;
  • ясна погода до великого урожаю огірків.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...