Народні прикмети на 7 квітня. Не уникайте хатньої роботи

7 квітня, в православному календарі день пам’яті Руфіна, Акіліни і 200 воїнів. Мученики Руфін, який був дияконом, Акіліна Молодша і з ними 200 воїнів відомі своїм мучеництвом близько 310 року в місті Синопі на Чорному морі за часів імператора Максиміана. Коли Руфіна посадили до в’язниці за сповідування християнської віри, Акіліна дбала про нього, за що її також узяли під варту. У в’язниці вони чудесами навернули до Христа 200 воїнів, і всі разом були усічені мечем.

Церковне свято 7 квітня — день пам'яті преподобного Георгія

Преподобний Георгій Сповідник був видатним захисником іконопоклоніння в період гонінь іконоборців. Він народився у Сирії в середині VII століття і змалку присвятив себе Богу, віддалившись від світського життя. У чернечій монастирській оселі він віддавав перевагу чесноті смиренності і вірно служив Господу.

Під час царювання Лева Ісаврянина, Георгій зазнав гонінь за свою підтримку іконопоклоніння і був змушений захищати цю практику, що привело до створення прізвиська "Сповідник". У роки царювання Костянтина Порфирородного він був призначений митрополитом Мітіленським на острові Лесбос, де заснував численні церковні споруди і був відомий своїм милосердям та допомогою нужденним.

Його духовне служіння привело до багатьох чудес і допомогло багатьом людям знайти спокій та гармонію. Наприкінці свого життя, 815 року, під час царювання Льва V Армянина, Георгій повернувся на батьківщину, де й помер. Його святі мощі зберігаються в Церкві святого Георгія в Мітілені.

Преподобний Георгій Сповідник є покровителем монастирів, митрополитів, іконописців, художників, а також усіх, хто звертається до нього з молитвою про милосердя та допомогу. Його життя та служіння є великим прикладом благочестя для усіх вірян.

Прикмети 7 квітня

  • Вдень грім без дощу — ввечері погода зіпсується.
  • Небо закрили темні хмари до нічної грози.
  • Птахи клюють хліб — чекайте на заморозки.

Що не можна робити 7 квітня

Наші пращури вірили, якщо в темну пору доби заглянути у чуже вікно, то цим можна накликати біду на свою сім'ю. Після заходу сонця забороняється нарізати свіжу буханку хліба — інакше прийдуть злидні та бідність.

Що можна робити 7 квітня

Щоб зберегти сімейний добробут, потрібно цього дня відклати на "чорний" день. Прибирання допоможе очистити оселю від негативу, родина буде жити в розумінні та любові.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...