Народні прикмети на 7 лютого. У День Луки Елладського обов'язково з'їжте цибулю, у будь-якому вигляді

Лука Елладський

Християни східного обряду 7 лютого за новим стилем вшановує пам'ять грецького святого преподобного Луки Елладського, котрий був відомий як візантійський монах, пророк X ст., цілитель, здатний лікувати хвороби й виганяти з людей бісів, духовний наставник, хоча і не мав священицького сану. За старим стилем 7 лютого вшановували поета і філософа Григорія Богослова.

У день Луки українці їли цибулю в різному вигляді - смажили, запікали, тушкували. Популярною стравою дня були пиріжки, галушки або вареники з цибулею і салом. Страву роздавали всім членам сім'ї, а частину залишали за порогом для померлих рідних. За прикметами, людина, яка сьогодні покуштує цибулі, буде на весь рік захищена від хвороб.

У сьогоднішній народне свято у наших предків було прийнято шанувати померлих родичів. По можливості день присвячували відвідуванню кладовища, прибиранню могили і молитві за упокій душі.

За старим стилем в народне свято 7 лютого відзначали день Григорія Богослова, який присвячували добрим справам і благодійності, а також дякували за добро близьким людям. При цьому про свої вчинки, за повір'ями, нікому розповідати не варто. І тоді хороша справа повернеться в подвійному розмірі.

Це свято вдале для самотніх людей. У них зростає шанс знайти другу половинку.

Сьогоднішня дата вважається дуже вдалою для приготування будь-яких чаїв і відварів з цілющих трав. У свято 7 лютого господині діставали засушені з літа лікувальні рослини і коріння, і готували з них настоянки для лікування хвороб.

Що не можна робити 7 лютого

У свято сьогодні не розповідайте нікому свій сон, якщо приснилося щось приємне, інакше він не збудеться.

Категорично заборонено хвалитися своїми вчинками і достатком, а також принижувати інших людей.

Все загадане в день Григорія збувається, тому будьте дуже обережні з загадуванням бажань.

Не можна ображати померлих близьких в цей день.

Невдалий день для весілля.

Будьте обережні під час спортивних занять і фізичної праці. Не піднімайте важкі речі і не перенапружуйтеся сьогодні, оскільки підвищується ризик розтягнень і травм.

Переїдати в цей день - до хвороб в шлунку. Після прийому їжі краще залишитися злегка голодним.

Прикмети погоди 7 лютого

  • Опівдні піднявся сильний вітер - до хорошого врожаю однорічних культур.
  • Хмари синього кольору обіцяють потепління.
  • Якщо птахи більше співають, то варто чекати відлиги.
  • Небо під час заходу червоне - до сильного і холодного вітру.
  • Якщо пішов сніг або дощ, то березень буде мокрим.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...