Народні прикмети на 8 березня. Що варто зробити для міцного здоров'я на свято Вербоносиця

8 березня свято Україна / фото Anja Schröder с сайта Pixabay

Православна церква України 8 березня за новим стилем вшановує пам'ять єпископа Феофілакта Нікомідійського та священномученика Феодорита. За старим стилем церква 8 березня згадує священномученика Полікарпа. У світі та в Україні сьогодні відзначається Міжнародний жіночий день.

Якщо весна була ранньою, то до цієї дати починали зацвітати перші гілки верби. За народними прикметами, квітучі гілки верби приносять у дім щастя та достаток, відганяють сварки та проблеми. Якщо у цей день хвору людину злегка вдарити вербою по хворому місцю, то вона швидко одужає. А людям, які страждають від головного болю, потрібно покласти гілку під подушку на ніч. Щоб у будинку була згода, підлогу потрібно підмістити вербовим віником.

Наші пращури у цей день починали готуватися до посівного сезону - обробляли сад, садили молоді дерева, висаджували розсаду овочів. У теплі роки до 8 березня танув сніг і з'являлася молода трава, а селяни вперше виганяли худобу пастися на полі.

Дівчата в Київській Русі 8 березня збиралися на посиденьки і пліткували про наречених. Вони намагалися знайти собі пару і вийти заміж протягом березня, інакше побоювалися, що потім через городні клопоти хлопцям до самої зими не буде до одруження.

Хорошою прикметою в цей день вважається провести прибирання в будинку і підмістити всю підлогу від пилу. Такий ритуал принесе до родини щастя та поповнення.

Що не можна робити 8 березня

У цей день не можна нічого позичати, інакше проведете рік в боргах.

Також 8 березня не можна розповідати нікому про хороший сон, інакше він точно не збудеться. А ось про кошмар можна розповісти, щоб він не втілився.

Не можна рубати дерева сьогодні.

Категорично заборонено руйнувати пташині гнізда.

Невдалий день для посіву овочів та розсади. Посаджені на свято 8 березня рослини не дадуть гарного врожаю.

Прикмети погоди 8 березня

  • Побачити павука сьогодні - до ранньої весни.
  • Якщо лід не зійшов з водойм, то рибалка навесні буде погана.
  • Птахи в'ють гнізда з південного боку будівель і дерев - до холодної весни.
  • Туманний день 8 березня віщує сире і дощове літо.
  • Якщо горобці в'ють гнізда, то морозів більше не буде.
  • Сорока ховається в дупло або під дах - до похолодання.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...