Народні прикмети на 9 червня. Добрий день, щоб побороти свої недоліки

9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За старим календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійського.

Кирило жив у IV столітті. Він походив із знатної християнської сім'ї. Ще в юності Кирило пішов у Нітрійські гори - у скит святого Макарія, і провів там 6 років. Потім патріарх Олександрійський Феофіл посвятив його в диякони. Кирило став проповідником, а після смерті Феофіла його обрали патріархом Олександрійської церкви.

Керував церквою Кирило 32 роки - весь цей час він ревно захищав християнську віру, вів виснажливу боротьбу з єретиками та іудеями. Але прославився патріарх не тільки цим: Кирило створив твори - "Тлумачення на Євангелія від Луки", "Від Іоанна", "Послання апостола Павла до Коринтян і Євреїв" та "Апологію на захист християнства".

Прикмети на 9 червня

За прикметами дня судять, якими будуть погода і врожай:

  • зранку багато роси - буде хороший урожай;
  • ворони розкричалися - до дощу;
  • дощ цього дня - урожай буде неважливим;
  • мурахи дуже активні - встановиться гарна погода;
  • вночі багато зірок - у цьому сезоні буде багато грибів.

У народному календарі 9 червня - свято Кирилів день. Вважалося, що з цього дня стає менше комарів.

Що не можна робити 9 червня

9 червня церква виступає проти сварок, лайки, наклепів, образ, а також жадібності, заздрощів, зневіри і зневіри.

За народними прикметами, цього дня не можна з'ясовувати стосунки і сваритися, одягати чорне, щоб не очорнити собі життя, і лихословити - потрапиш у "чорну смугу".

Що можна робити 9 червня

У святителя Кирила просять захистити від недоброзичливців і зла, зміцнити віру, дати мудрості. Також до святителя звертаються по допомогу в усіх богоугодних справах.

У день святителя Кирила добре зустріти світанок, очистити свій простір від непотрібного, позбутися нехороших думок і звичок. У народі день вважається вдалим для сватання і весілля - сім'я буде міцною. Городники в цей час висаджують пізню розсаду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...