Народні прикмети на 9 вересня. Цього дня удача не знайде дорогу зі старого будинку в новий

9 вересня за новим церковним календарем (22 вересня за старим) - день пам'яті праведних Богоотців Іоакима та Анни, батьків Діви Марії. У народному календарі - Якима та Анни. За старим календарним стилем - що можна і не можна робити в день пам'яті преподобного Пимена Великого, а також Кукші, ієромонаха, і Пимена Пісника, Печерських, нагадують Патріоти України.

За переказами, Іоаким і Анна були благочестивим подружжям. Іоаким був сином Варпафіра і нащадком царя Давида. За однією з версій, подружжя жило в Єрусалимі, за іншою - в Назареті Галлілейському. Дітей Йоаким і Анна не мали до похилого віку - тоді це вважалося Божою карою.

Якось із цієї причини священик храму відмовився прийняти в Іоакима жертву на честь великого свята. Іоаким засмутився і пішов у пустелю, там став молитися Богу, щоб дарував дитину. На 40 день у пустелю до Іоакима і до Анни додому з'явився Ангел - він сповістив, що скоро вони стануть батьками. У них народиться дочка, яку благословить рід людський. Так і сталося: у подружжя народилася дочка Марія, яка стала Богородицею. Коли їй виповнилося три роки, її ввели в Єрусалимський храм, там вона виховувалася до 12 років.

Іоаким помер через кілька років після Введення Богородиці в храм - на той момент йому було 80. Анна померла через два роки, які також провела в храмі, їй було 70 років.

Прикмети на 9 вересня

  • багато павутини в будинку - буде тепла осінь і морозна зима;
  • сніг випав цього дня - наступного року буде поганий урожай;
  • комарі з'явилися - зима буде м'якою;
  • верба скинула листя - до ранньої зими.

У народному календарі 9 вересня - свято Якима та Анни. Також цього дня в народі відзначали Спожинки, тобто, закінчення збору врожаю. Вважається, що з цього дня починається бабине літо.

Що не можна робити 9 вересня

9 вересня, як і в інший день, Церква виступає проти сварок, лихослів'я, помсти, пліток і наклепу, осуду, заздрості, жадібності та відчаю. Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

Народні прикмети дня суворо забороняють сьогодні брати або давати гроші в борг чи розв'язувати будь-які фінансові питання - до боргів і невдачі. Не радять 9 вересня переїжджати - у народі кажуть, що тоді удача не знайде дорогу зі старого будинку в новий.

Що можна робити 9 вересня

Іоакима та Анну вважають покровителями всіх вагітних. У молитвах до святих звертаються з проханнями, щоб Господь послав дітей.

У народі цього дня заведено вшановувати породіль і акушерок. Також, за повір'ями, сьогодні слід спалити старий одяг - щоб позбутися хвороб, псування і пристріту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 10 вересня. Що цього дня спрадавна робили українці аби привернути у свій дім щастя

вівторок, 10 вересень 2024, 7:05

10 вересня за новим церковним календарем (23 вересня за старим) - день пам'яті святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських, і преподобного Павла Послушливого, Києво-Печерського. . За старим календарним стилем - день пам'яті святої Анни Пророчиці, І...

Передача иранской баллистики России для ударов по Украине – почему именно Fath-360? - Злий Одесит

понеділок, 9 вересень 2024, 23:55

В последние дни западные СМИ со ссылкой на неких представителей властей и разведку заявляют о том, что Россия будто бы получила от Ирана партию баллистических ракет Fath-360 для применения по территории Украины. О поставках из Ирана я слышу вот уже вто...