Народився... у Львові: Радника Шойгу звільнили з Міноборони РФ, - ЗМІ

З Міністерства оборони країни-агресора Росії звільнили політтехнолога Андрія Ільницького, якого вважають ідеологом колишнього міністра оборони Сергія Шойгу та одним із творців символу повномасштабного вторгнення в Україну — літери Z. Про це у п’ятницю, 16 серпня, повідомили російські ЗМІ РБК та Медуза, передають Патріоти України.

Про звільнення стало відомо з матеріалу пропагандистського агентства ТАСС, де Ільницького назвали «військовим експертом, колишнім радником міністра оборони РФ». Точна дата звільнення не уточнюється.

За даними Міноборони РФ, Ільницький обіймав посаду радника міністра оборони з 2015 року. Шойгу керував міністерством у 2012−2024 роках, а тепер Міноборони очолює Андрій Білоусов.

Російські ЗМІ зазначили, що Ільницький працював із Шойгу ще з 2000-х років, коли той був губернатором Московської області. Його називали головним політконсультантом Шойгу та одним із тих, хто створив символ літери Z для повномасштабного вторгнення в Україну.

Ільницький народився в 1959 році у Львові в родині військового. Через постійні переведення батька із частини в частину, сім'я опинилася в Сибіру. Згодом Ільницький переїхав до Москви, де працював в одному з науково-дослідних інститутів, займаючись розробкою озброєнь. Після розпаду СРСР він перейшов у видавничу справу, зокрема, видав книгу з інтерв'ю з воєнним злочинцем Володимиром Путіним.

За даними Медузи, ще 20 років тому Ільницький був прихильником США та критикував російську політичну систему. Однак в останні роки він заявляв, що Захід веде проти Росії «ментальну війну» та використовує «технологію Антихриста».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські окупанти захопили Нью-Йорк на Донеччині - соцмережі

неділя, 18 серпень 2024, 20:23

Українськими пабликами та телеграм-каналами, які ведуть військові, розходиться інформація, що РФ повністю захопила Нью-Йорк Донецької області, передають Патріоти України. Офіційно це ні Україна, ні Росія не підтверджували. На картах, які публікують укр...

Ну, що тепер, синку, про це все скажеш? - Полонений командир роти севастопольських морпіхів виявився персонажем з дуже цікавим українофобським бекграундом

неділя, 18 серпень 2024, 20:02

Вартість в "азовцях" цього типа на обмін вочевидь зростає. А ні, то гнити гниді в українській тюрмі, як військовому злочинцю, до скону. Виявляється, полонений командир роти Андрій Кичов , якого взяв 225-ий батальйон, і який благав під запис, щоб його ...