Наші чиновники провалюють "зефірний тест", керуючись лише миттєвою вигодою, - співзасновник "Нової пошти"

"Колись у Стенфорді був проведений перший "зефірний тест". Перед чотири-пʼятирічними дітьми поставили зефір і сказали, що якщо вони просидять 15 хвилин і не зʼїдять його, отримають винагороду – ще по одній зефірці", - пише український бізнесмен на співзасновник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так перевірялася здатність дітей утримуватися від меншої кількості благ заради більшої винагороди в майбутньому. Більшість дітей обирали негайну вигоду, піддавалися спокусі й зʼїдали свій зефір одразу.

Наші чиновники теж провалюють "зефірний тест", керуючись лише миттєвою вигодою, навіть якщо це буде шкодити країні у майбутньому. Яскравий приклад – підняття податків заради збільшення доходу бюджету. По суті, це значить "зʼїсти зефірку зараз".

Чому так? Загальний обʼєм податкових зборів залежить не від розміру податкових ставок, а від розміру всієї економіки. Неможливо зібрати більше податків, ніж це дозволяє економіка. Збільшенням податків і тиском на бізнес можна досягти лише зворотного ефекту – зменшення зборів, тінізації в додачу до гальмування економічного розвитку.

Тому якщо стоїть завдання збільшити податкові надходження, потрібно почекати, поки підприємці розвинуть економіку, а вже потім їх доїти. А якщо вже хочеться різко підняти податкові збори, бо горить, тоді потрібно проводити терміново масштабні дерегуляцію, приватизацію та знижувати податки – парадокс!

Словом, просто дати підприємцям свободу і почекати на ефект, причому чекати доведеться зовсім недовго! Але ж для цього потрібно бути "дорослими". Та діти й чиновники чекати не можуть, вони намагаються з'їсти зефір уже і негайно".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Удары по российским нефтебазам: смысл и перспектива - Злий Одесит

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:59

В августе этого года самым ярким явлением в России стали регулярные пожары на нефтебазах. Одним из наиболее показательных проявлений данной тенденции является пожар в Пролетарске Ростовской области, полыхавший 10 долгих дней. Но у многих стал возникать...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 30 серпня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:45

Сьогодні 30 серпня. Триває 919 доба оборони України проти російської навали. Новогродівка під окупацією російських військ, що дало їм змогу просунутися на південь у напрямку Маринівки та через Михайлівку до Селидового. . Зараз біля Селидового тривають ...