"Наші співвітчизники у масі своїй так і не усвідомили, чому почалася ця війна та яка мета агресора", - журналіст

Логіка – не найпотужніша риса багатьох українців.

"39,9 відсотка українців вважають, що заради встановлення миру на Донбасі варто надати окупованим територіям статус автономії у складі України. Проти надання автономії 33,5 відсотка. Вони розділилися, одні вважають, що треба визнати, що окуповані території найближчим часом не повернуться до складу України, а інші вважають, що треба їх звільняти збройним шляхом. Така соціологія", - пише журналіст Юрій Луканов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це при тому, що 48,9 відсотків проголосували б за вступ до НАТО. Цікаво, якщо їм роз'яснити, що ці самі автономії матимуть право вето у зовнішній політиці і саме це є метою Путіна, то чи погодяться вони на таку автономію? Логіка мені підказує, що ні. Але я вже звик останнім часом, що логіка – не найпотужніша риса українців.

75 відсотків вважають, що заради встановлення миру Україна має іти на прямий діалог з РФ. А також 55,4 вважають, що Україна має іти на прямий діалог з окупованими територіями.

А якщо українцям роз'яснити, що Путін ніколи в світі не погодиться віддати Крим і вимагатиме визнання його російським? А якщо роз'яснити їм, що іти на діалог з окупованими територіями немає сенсу, бо ці території керуються з Кремля і не здійснюють самостійну політику? То що скажуть українці? Логіка підказує, що відмовляться від цієї ідеї. Але логіка знову таки логіка. Я не певен, що вона спрацює.

Наші співвітчизники у масі своїй так і не усвідомили, чому почалася ця війна, яка мета агресора. Вони, певно, сприймають це як звичайне непорозуміння, яке можна ліквідувати шляхом перемовин. Зустрічав цитату когось із наших військових. "Ми намагалися, щоб українці якнайменше відчували, що іде війна. Перестаралися".

P. S. Але мою увагу звернули на те, що в цьому опитуванні немає питань про міжнародну підтримку України, чи треба її поглиблювати у боротьбі проти агресора, немає питань про необхідність подальшого запровадження санкцій проти Росії.

Чому їх не поставили? А хто зна...

P. S. Ще мене вразило, що більшість мешканців Донбасу і Півдня висловилися за відновлення прагматичних стосунків з Росією. Що треба зробити Москві, щоб вони відмовилисяд від цієї думки? Бомби скинути на їхні міста з літаків? Чи розвалити ці міста повністю? Правда, я спілкувався з мешканцями геть розбитого бойовиками Широкіного, то вони в руйнуванні свого села звинувачували українську армію".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...