Наші вороги говорять про корупцію в Україні диспропорційно багато. Це і росіяни, у яких корупція на порядок вища, ніж в Україні, й угорці, - Фурса

"Чи є в Україні корупція? Та звісно є. І коли завершиться війна, це знову буде однією з наших основних проблем, поряд із відсутністю верховенства права і демографічною ситуацією. Так, ми корумпована держава. І це системна проблема", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Проте Україна – це не тільки корупція. І не стільки корупція. І ніт, якби не було корупції, це не привело б відразу до перемоги над Росією. Корупція знижує нашу ефективність, але не так радикально, щоб говорити, що це заважає нашій перемозі. Так, не наближає до перемоги. Але й не є тими кайданками, які єдині не дають нам перемогти.

Якщо щось зменшує вашу спроможність на 5%, до прикладу, то це не означає, що прибравши це щось, можна перемогти вдвічі сильнішого ворога. Якщо я не буду їсти солодке, я буду у кращій спортивній формі. Але це не означає, що, вийшовши на ринг, я можу здолати Усика. Чи означає це, що треба їсти солодке? Ніт. Але треба розуміти, що, щоб здолати Усика, мені потрібна допомога, бажано братів Кличків. І дуже нерозумно в моєму випадку стояти й картати себе, що якби я не їв солодке останній місяць, я б давно сам того Усика здолав би.

Що занадто – то не здраво.

І останні пів року дуже часто тема корупції переходить ту межу, де здраво. Про корупцію говорять диспропорційно багато. І часто говорять не тільки наші друзі, які конструктивні і змушують нас боротися з корупцією, впроваджувати реформи, робити системні й інституційні змін. А говорять наші вороги. Щоб знизити нашу підтримку на Заході. І демотивувати суспільство всередині. Й іноді здається, що всередині країни в них виходить краще. І вони майстерно сіють демотивацію і "все пропало".

Але треба розуміти, що так подають тему наші вороги. І треба пам'ятати, хто ці вороги. І чи мають вони право так говорити. І росіяни, де корупція на порядок вища, ніж в Україні. Й угорці. Ах, точно, ці ж угорці".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...