"Настільки небезпечні, що там може бути все що завгодно": Варені креветки і сушена риба можуть бути дуже шкідливими для здоров'я, - експертка

"Там взагалі жахливі збудники, які викликають харчові отруєння, втрату вологи і аж до смерті. Це жахливо", – розповіла експертка.

Куплені варені креветки і сушена риба можуть бути дуже небезпечними для здоров'я. Вони можуть містити збудники харчових отруєнь аж до смерті, передають Патріоти України.

Про це розповіла експертка з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Наталія Усенко в ефірі на телеканалі "Україна 24". За її словами, у вареної креветки максимальний термін зберігання 2-3 години в холодильнику.

Після цього, як сказала експертка, вона стає біологічною зброєю.

"Вона настільки небезпечна, там може бути все що завгодно, там взагалі жахливі збудники, які викликають харчові отруєння, втрату вологи і аж до смерті. Це жахливо", – розповіла Усенко.

Також вона назвала небезпеку сушеної риби – це мухи. Вони також можуть переносити інфекції.

"Муха літає по мусорам, по фекаліям. Потім вона прилітає і сідає на рибу й усе там залишає. Ви цю сушену рибу не миєте, все це залишається там. Навіть якщо ви рибу почистите, все залишається на ваших руках, ви принесете інфекцію в м'ясо і отримаєте її", – сказала експерт.ка

Усенко закликала створити "харчову поліцію", яка перевіряла б якість продуктів.

Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...