"Наступ розвивається невеликими темпами, але цілком впевнено": Військовий експерт розповів про просування ЗСУ в бік Херсона

Українська армія перейшла до активних наступальних дій в районі Балаклії Харківської області. В результаті чого ситуація для російських військ стала загрозливою, при чому не тільки на тактичному рівні, але і на оперативному. Таку інформацію озвучив військовий експерт Костянтин Машовець в ефірі марафону FREEДОМ, передають Патріоти України.

Також, за його словами, активний наступ ЗСУ триває і на півдні України. Зокрема, в район Чкалового Херсонської області противнику вдалося перекинути 2 недоукомплектовані БТГ. "Але ССО України розширили трохи цей плацдарм, що створило певні загрози всьому угрупованню на Херсонсько-Бериславському плацдармі. При цьому в умовах, коли можливість доставки матеріально-технічного постачання противником ускладнена: є труднощі з підвезенням боєприпасів, палива та ін., перспективи для російських військ виглядають не особливо оптимістичними", - зазначив Машовець.

Крім того, як каже Машовець, в окупантів відбувається невеликий переполох вздовж дороги з Мар'янського на Берислав вздовж Дніпра. "Там є невеликі неприємності, не можу поки конкретизувати. Там частина підрозділу противника виявилася притиснута до Дніпра, і я не знаю, як вони будуть вирішувати питання з евакуацією або поставками цього підрозділу", - інтригує експерт.

Також, як відмітив Машовець, по обидва боки дороги Миколаїв - Херсон йдуть активні бої. Там противник минулого тижня намагався контратакувати і перекинув туди 4 БТГ з лівого берега, але не вдало. "Бої тривають. Наступ ЗСУ також триває. Він розвивається невеликими темпами, але цілком впевнено і плавно частини підрозділів ЗСУ просуваються в бік Херсона", - говорить Машовець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...