У НАТО створить посаду спеціального посланника в Україні, - джерела

НАТО розглядає можливість призначення нового постійного посланника в Києві з метою посилення своїх довгострокових зобов'язань перед Україною на тлі війни з Росією. Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на слова західних чиновників і помічників конгресменів США, передають Патріоти України.

Згідно з планом, який у разі схвалення буде представлений на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні в липні, передбачається створення нової посади "старшого цивільного представника" НАТО в Україні за зразком аналогічної посади, яку НАТО створила в Афганістані під час своєї майже двадцятирічної присутності в цій країні.

Як стверджують у виданні, новий посол координуватиме підтримку України з боку Альянсу, зокрема надходження військової допомоги Києву від західних партнерів. Ця посада також стане політичним сигналом як для України, так і для Росії про відданість НАТО боротьбі проти російської агресії. "Ми шукаємо способи інституціоналізувати частину двосторонньої підтримки, яка надходить в Україну, і передати її альянсу НАТО, щоб забезпечити більшу узгодженість цієї допомоги і гарантувати адекватний розподіл тягаря по всьому Альянсу в нашій колективній підтримці України", - заявила посолка США при НАТО Джуліанн Сміт.

Водночас деякі посадовці в НАТО в приватних розмовах вважають роль посланника частиною обмеженого пакета допомоги, який не відповідає головній меті Києва - формальному приєднанню до Альянсу. "Це частина втішного призу, який ми всі намагаємося створити, - зазначив один із представників НАТО. - Це ще один приклад того, що ми робимо замість того, чого насправді хоче від нас Україна".

За словами високопоставленого представника Державного департаменту США, наразі підтверджено, що "низка домовленостей щодо України все ще обговорюється, але було б передчасно прогнозувати будь-який з можливих варіантів, поки тривають дискусії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...