Нацгвардії затрофеїли російський Т-72 в одній з найгарячіших точок Донбасу (відео)

У Селидовому в районі підземного переходу бійці 15-ї бригади "Кара-Даг" (Нацгвардія) викрали танк Т-72. Як зазначає оглядач видання Forbes Девід Екс, у цьому шахтарському місті наразі точаться жорстокі бої — російська 2-га загальновійськова армія наближається, маючи намір обійти позиції Сил оборони в Покровську з флангу, передають Патріоти України.

Безпілотнику бригади "Кара-Даг" Національної гвардії України вдалося зняти, як 5 вересня російський танк Т-72 під'їхав до підземного шляхопроводу і сховався серед уламків, що залишилися там після перестрілки днем раніше.

Причому російський танк — оснащений з посиленою бронею і камуфляжним покриттям — випустив принаймні один снаряд калібру 125 мм у напрямку півночі. Потім, раптово екіпаж вистрибнув з танка і почав тікати в бік позицій армії РФ.

Як пише Forbes, незрозуміло, чому російські солдати кинули свій неушкоджений Т-72. Можливо, у бойової машини сталася якась механічна поломка — можливо, проблема з двигуном.

Екіпажі трьох українських танків Т-64 помітили російський Т-72 і кинулися в бій. Потім, під прикриттям димової завіси, вони прикріпили буксирувальний трос до ворожого танка і почали буксирувати його на захід — до головної української лінії оборони.

«Викрадення танка в четвер — все одно перемога України. Можливо, найголовніше, це моральний підйом — демонстрація того виду мужності та винахідливості, які знадобляться українцям, щоб у кінцевому підсумку виграти поточну битву за Покровськ», — підсумував Екс.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Курская операция. Месяц. Итоги. Коротко - Злий Одесит

п’ятниця, 6 вересень 2024, 22:39

За месяц СОУ удалось установить контроль на территории более 1 300 км², тем самым создав буферную зону на границе с Сумской областью. . СОУ заставили оттянуть часть сил и средств РОВ с других участков зоны БД в Украине в Курскую область. По состоянию ...

Єрмак заслав в уряд дуже довірену особу, яка, ймовірно, може обійняти посаду прем'єра, - Юрій Луценко

п’ятниця, 6 вересень 2024, 22:01

Юрій Луценко, політик, капітан ЗСУ, зазначив, що один серед з оцих 5-6 менеджерів, який себе серйозно проявив, тепер буде освоюватися в урядових коридорах Кабміну, щоб ймовірно зайняти посаду прем'єр-міністра, і це міністр регіонального розвитку Олексі...