Бійці Нацгвардії знищили на Донбасі найсучаснішу російську БМД-4М (відео)

Розробники стверджують, що на БМД-4М встановлено надміцну алюмінієву броню, котра нездоланна для легкого піхотного озброєння українців. Бійці НГУ спростували черговий міф московської пропаганди про "другу армію світу"

БМД-4М під час параду на Красній площі Москви

У мережі з'явилося відео вогневого ураження українськими захисниками рідкісного зразка високотехнологічної техніки окупантів. Так бійці Нацгвардії України за допомогою баражуючого боєприпасу знищили найсучаснішу російську бойову машину піхоти — БМД-4М. Кадри опубліковані 26 червня Ukraine Weapons Tracker.

Фото: Скрін відео | Поразка російської бронемашини БМД-4М

Сумна для загарбників зустріч з українським безпілотником сталася на Донеччині. Коментуючи відео, оглядачі з Army Recognition зазначили, що під час операції українські війська використовували боєприпас місцевого виробництва, що свідчить про вміле використання ними саморобних військових технологій.

"Привабливість цих боєприпасів полягає в їхній економічності та повсюдній доступності. Стандартні цивільні безпілотники, на відміну від традиційної військової техніки, економічно доступні, що робить їх привабливою платформою для імпровізованих систем зброї", — пишуть оглядачі.

Також було підкреслено, що за певного рівня технічних знань і ресурсів ці безпілотники можуть бути перетворені на ефективну зброю. Тож дрони-камікадзе дають українським бійцям можливість завдавати прицільних ударів без використання дороговартісної зброї чи передових технологій.

Коротко про БМД-4М

Російська БМД-4М — це бойова машина піхоти-амфібія останнього покоління, призначена для десантування з повітря. Як стверджують виробники, вона "забезпечує підвищений захист, поліпшену мобільність і значну вогневу міць для повітряно-десантних підрозділів".

Озброєння машини представляє 100-мм гармата 2А70, 30-міліметрова автоматична гармата 2А72, спарений ПКМТ калібру 7,62, курсовий РПКС-74 калібру 5,45, а також ПТКР "Аркан".

Двигун у 500 к.с. дає змогу розвивати БМП швидкість до 65 км на годину. А при подоланні водних перешкод швидкість машини становить 10 км на годину.

Також розробники стверджують, що на БМД-4М встановлено "надміцну алюмінієву броню", однак, як показує практика, така броня виявилася марною перед дроном-камікадзе кустарного виробництва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 22:39

Минулого тижня адміністрація Байдена призупинила постачання боєприпасів, виготовлених у США, до Ізраїлю. Про це повідомляє Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників, передають Патріоти України. Зазначається, що США зупинили постачання зброї і...

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...