​Навігаційна система "Бейдоу" та "мирний план" Китая, який допомогає Росії в навігації їх техніки, - Serg Marco

В світі зараз існує декілька супутникових навігаційних систем. Це GPS (Американська), Glonass (Росія), Běidǒu (Кітай) та Galileo (спільний проект, без військового компоненту).
І поговоримо ми сьогодні про Бейдоу.
Річ у тому що Росія дуже старалась відійти від GPS. Бо висіти на навігаційній системі свого потенційного ворога- це множить ризики. Ти можеш позиціонувати якийсь об'єкт в якомусь квадраті, але немає ніякої гарантії що тобі не підсунуть хибні дані зі супутників, з урахуванням того, що супутникова розвідка у НАТО працює непогано. Але Glonass потроху йде вслід за рускім ваєнним корабльом, старі супутники потроху виходять з ладу, нові запускати Росія не може (Юра, ми всьо просралі!), а позиціонуватись треба, тому в основному військові системи Росії, і навіть ракети літають спираючись на данні GPS. Які вони змішували з данними супутників Glonass, ну і так якось і позиціонувались.
Běidǒu в Україні не особливо завжди працювало, ці супутники завжди висіли на тих орбітах, щоб давати позиціонування в Китаї, та тих теріторіях до яких Китай мав інтерес. Україна не була в колі інтересів Китая, тому в Україні ще в тому році можно було спіймати 1-3 (частіше 0) супутників, і окремо спозиціонуватись по ній було неможливо.
Але ситуація змінилась з початку цього року.
Зараз БПЛА ловлять плюс-мінус стабільно 6-8 супутників Běidǒu. Та десь 5-7 Glonass.
Китай якщо вірити офіційним джерелам, не виводив на орбіту нові супутники Běidǒu.
Але з 30 супутників (офіційно) чомусь 8 дає позиціонування над Україною. І це я кажу про стабільну роботу. Якої раніше чомусь не було. Тобто той факт що ця система почала працювати в Україні може означати тільки одне - або Китай змінив орбіти групі супутників, щоб вони могли працювати над Україною(малоймовірно, а точніше- не могли вони це зробити), або включив свої резервні супутники щоб вони теж працювали в системі позиціонування. А ще це раптом співпадає з запуском китайских супутників з початку цього року. І (знов співпадіння) з домовленостями Китая та Росії про організацію єдиної системи Běidǒu/Glonass.
У цього може бути тільки одне пояснення- Китай своїми супутниками допомогає Росії закрити дірку в позиціонуванні, доповнюючи Glonass, щоб ті були незалежними від GPS.
І це допомога саме Росії, бо робить їх ракети незалежними від GPS, а також робить неможливим спуфінг їх ракет та баражуючих боєприпасів. Бо CRPА захищає від подавлення GNSS приймачів, а не спуфінгу. А спуфінг Běidǒu зараз не розроблений, поки що, хоча я можу і помилятись, китайці думаю знають як це можна робити. Коли ти відключився від GPS, та висиш на Glonass/Běidǒu - спуфінг GPS тобі не загрожує.
Так що коли Китай там щось вякає про "мирний план" та інше- не вірте жодному слову. Китай одночастно розповідає про "мирний план", та допомогає наводити ракети та "шахіди" на мирні міста. І дуже хотілось би щоб один з супутників Běidǒu колись засунули товаріщу Сі у дупу. Разом з його мирним планом.

U.P.D. Цікаво, знайшов інфу що китайська компанія Spacety China попала під санкції за передачу супутникових знимків ВС РФ. Плідна співпраця бачу у ціх миротворців...


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...