"Навіщо поліграф? "Слугам" слід брати приклад із президента - "зуб даю!" - український письменник

Те, з яким запалом "Слуги народу" кинулися проходити поліграф перед об’єктивами камер, демонстративно засвідчує, що тут ідеться не про боротьбу з корупцією, а про банальне шоу для виборців.

"Я все ще не можу повірити, що політичне життя нашої країни перетворилося на повний фарс. Часом хочеться вщипнути себе і прокинутися з цього трагікомічного сну. Але, на жаль, такою є нинішня реальність", - написав у своєму блозі письменник Андрій Любка, передають Патріоти України, та продовжив:

"Зовсім нещодавно президент України Володимир Зеленський записав відео, на якому закликав українців дзвонити на гарячу лінію НАБУ й повідомляти про корупцію. Не дивує те, що президент помилився й дав хибну пораду, бо звідки ж йому знати, що НАБУ займається високопосадовцями, а не хабарями за довідки чи поліціянтами за перевищення швидкості. Дивує те, що президент так швидко забув свою ж пораду – і після корупційного скандалу у фінансовому комітеті Верховної Ради відправив депутатів від своєї партії не в правоохоронні органи, а на поліграф.

Це справді дивно, адже в нашій країні є кілька спеціалізованих антикорупційних органів, діяльність яких захмарними сумами фінансується з державного бюджету. І саме вони повинні боротися з корупцією, відкривати кримінальні справи й передавати розслідування до суду. Адже корупція – це злочин, а не тільки пляма на репутації. Тому питання про отримання хабаря треба розглядати у правовому полі, а не в прямому ефірі. Підсумки проходження детектора брехні (поліграфа) не є юридичним доказом, а отже не мають стосунку до реального розслідування й встановлення істини.

Те, з яким запалом "Слуги народу" кинулися проходити поліграф перед об’єктивами камер, демонстративно засвідчує, що тут ідеться не про боротьбу з корупцією, а про банальне шоу для виборців. Грандіозна імітація, цирк замість реальних кримінальних справ і тюремних строків. Президент хоче видаватися суворим і рішучим противником корупції, а його депутати – кришталево чистими й чесними слугами народу. От і почалося реаліті-шоу…

Сподіваюся, президент і нова владна команда не зупиняться тільки на цьому. Адже є ще багато ефективних способів перевіряти на чесність і боротися з корупцією.

Наприклад, можна:

• заприсягатися мамою у прямому ефірі;

• казати правду і стукати по дерев’яному столу;

• тричі плювати через ліве плече;

• кидати монетку;

• слідчі могли б викликати підозрюваних на дуель у прямому ефірі;

• перед підозрюваними можна випускати чорну кішку, біля кого вона приляже – той і корупціонер.

Або взагалі взяти приклад із чинного президента України Володимира Зеленського й на питання слідчих про хабарі відповідати цитатою: "Зуб даю".

Господи, за шо нам це?!".

Джерело: День
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...