"Навіщо українцям яхти?": Організатор блокади в Польщі поглузував із катера для ЗСУ (фото)

Польські перевізники блокують на кордоні з Україною, де блокада вантажівок триває майже місяць, патрульний човен SAFE Boats International, який США передали ЗСУ. Член партії Конфедерація, один з організаторів блокади Томаш Бучек риторично запитав, навіщо українцям дорогі яхти. Про це він повідомив на своєму акаунті в Х (колишній Тwitter), передають Патріоти України.

"Мене найбільше цікавить, навіщо в Україні дорогі автомобілі або дорогі яхти?", - написав Бучек.

Як зазначив активіст ГО "Європа без бар’єрів" Павло Кравчук на своїй сторінці у Facebook, блокатори з партії Конфедерація заявили, що катер затримали та відправили у кінець черги, тому що це "дорога яхта", яка оформлена як гуманітарна допомога.

Водночас Кравчук отримав відповідь від компанії SAFE Boats, логотип якої видно на фото вантажівки з катером. "SAFE Boats International надала ... 27-футові патрульні човни типу "Кабіна з можливістю обходу" (Walk Around Cabin) для України. Це частина програми допомоги від уряду США. Надані SAFE Boats судна призначені для використання як урядові патрульні судна і не призначені для використання як приватні яхти", - йдеться у повідомленні.

Активіст припускає, що під чохлом на фото знаходиться один з цих катерів, які передали ЗСУ. "Конфедерація не тільки завдає шалених збитків економіці України та затримує життєво важливі постачання опосередковано, а й прямо блокує військові вантажі", - наголосив Кравчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...