Навіть із місцем вже визначилися: Росія та Іран таємно домовилися про виробництво тисячі безпілотників, - The Wall Street Journal

Іран та Російська Федерація продовжують вести таємні переговори про співпрацю в виробництві безпілотників, які Москва активно використовує у війні з Україною. За даними The Wall Street Journal, на початку січня іранська делегація високого рівня відвідала РФ для того, щоб узгодити будівництво нового заводу для виробництва БПЛА, передають Патріоти України.

В рамках поїздки іранські чиновники проінспектували місце будівництва майбутнього об'єкта в місті Єлабуга (Республіка Татарстан). Журналісти з'ясували, що сторони розраховують виробити на новому заводі не менше 6 тисяч безпілотників.

Також повідомляється, що Москва і Тегеран зосереджені на розробці швидшої моделі БПЛА для обходу української системи ППО.

У Росії закінчуються іранські безпілотники

Раніше експерти заявили, що Росія вже витратила 193 іранських дронів-камікадзе Shahed-131/136 з отриманої від Ірану другої партії у 250 штук.

При цьому в Американському інституті вивчення війни (ISW) кажуть, російські окупанти можуть використовувати проти України всі безпілотники, які Іран пообіцяв їм передати, до травня цього року.

Йдеться про партію в 1750 БПЛА. Аналітики вважають, що це можливо, якщо РФ не зменшить темпи й буде використовувати їх з тією ж швидкістю, що і в період з вересня до грудня 2022 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...