"Навіть метр землі захопити не спромоглися: Як 3-тя ОШБр зруйнувала плани ворога на сході Харківщини (мапа)

Зображення ЗСУ

У районі Борової на Харківщині ЗС РФ продовжують спроби проведення локальних штурмових дій. Ситуація у смузі відповідальності 3-ї ОШБр контрольована, зауважив майор ЗСУ Максим Жорін, передають Патріоти України.

Збройні сили Російської Федерації планували здійснити прорив та просунулися в районі Борової Харківської області, проте українські бійці зруйнували замисел ворога. Про це повідомив майор ЗСУ, заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін у своєму Telegram-каналі.

"Актуальна ситуація на Харківщині в районі Борової на сьогодні наступна. Ворог дійсно планував зробити тут прорив і просунутись вперед, проте навіть 1 метр землі забрати не зміг", — сказав Максим Жорін.

Карта бойових дій. Ситація у районі села Борова

Він зауважив, що нині ситуація в смузі відповідальності 3-ї ОШБр контрольована.

За словами Жоріна, плани просування окупантів були зруйновані завдяки створенню вогневих мішків, в яких ворога "затягували і знищували", в основному за допомогою безпілотних літальних апаратів та зачистки піхотою.

Заступник командира 3-ї ОШБр наголосив, що противник продовжує спроби проводити локальні штурмові дії на цій ділянці фронту, але основний його потенціал наразі збито.

Нагадаємо, 5 липня речник 3-ї ОШБр Олександр Бородін повідомив, що окупанти продовжують тиснути на українських бійців по всій лінії фронту, зокрема біля села Борова на Купʼянському напрямку Харківської області. Він наголосив, що противник застосовує піхотні штурми та хімічну зброю.

11 липня голова міської військової адміністрації Андрій Беседін розповів, що росіяни хочуть вийти до лівого берега річки Оскіл у Харківській області, тому постійно атакують та намагаються протиснути оборону ЗСУ на Купʼянському напрямку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 серпня. Українки цього дня готували святковий стіл і подарунки для чоловіків

вівторок, 20 серпень 2024, 7:05

20 серпня: церковне свято сьогодні, що заведено робити в чоловічий день. 20 серпня за новим церковним календарем (2 вересня за старим) - день пам'яті пророка Самуїла. У народі день прозвали Самойлов, зазначають Патріоти України. За старим календарним с...

"Курська операція ЗСУ може стати варіантом завершення війни, диктатури Путіна і кінця рашизму", - експерт

понеділок, 19 серпень 2024, 19:22

"Жодна нормальна людина нині добра Володимиру Путіну не побажає. Не по-християнськи? Якщо дотримуватися букви, тоді це не по-християнськи. Якщо дотримуватися гуманістичної основи християнства, тоді його давно вже треба було б відправити в пекло. І не н...