Навіть посли G7, вимагаючи найвищої аудієнції, натомість потрапили до голови ОП: Заходу уривається терпець - Єрмака називають узурпатором України, - Соколова (відео)

Журналістка та громадська діячка Яніна Соколова розтлумачила, який сигнал посилається Зеленському та всій вертикалі влади в Україні через найстаріше та найсолідніша британське медіа.

"Західні партнери України довго натякали, однак марно. У виданні The Times вишла розгромна стаття щодо голови ОП Андрія Єрмака та його вплив на президента Зеленського

У західних партнерів виникає дедалі більше запитань до "5-6 менеджерів" Володимира Заленського, яких він не може позбутися, бо, мовляв, постраждає уся Україна. Днями у виданні The Times вийшла розгромна стаття про голову Офісу президента Андрія Єрмака та інших його помічників. Заголовок дуже красномовний: "Єрмак узурпує владу. Залежність Зеленського від нього зростає". Деякі джерела в інтерв'ю виданню називали Єрмака "фактичним главою держави" або "віцепрезидентом" України, авторитет і вплив якого перевищив усіх обранців, окрім президента Зеленського. Дипломатичні джерела нарікали, що Єрмак цілком контролює доступ до українського президента, зокрема посли G7. Вони сподівалися на найвищу аудієнцію - а були представлені натомість Єрмаку.

Інсайдери видання повідомляють, що звільнення Головкома Валерія Залужного і віцепрем'єра Олександра Кубракова, яких цінували на Заході - також пов'язані з діями Єрмака. Скидається на те, що голова ОП позбувається усіх, кого він не признчав. У його оточенні мають бути тільки "свої" люди. "Зростає занепокоєння, що Зеленський все більше покладається на жменьку підлабузницьких домашніх голосів, страх стає ще гострішим, оскільки кількість чиновників, які мають прямий доступ до президента, зменшується, а команда Єрмака, навпаки, зростає" - йдеться у статті. Видання також відзначає роль Олега Татарова, заступника голови ОП. Мовляв, Єрмак використовує Татарова для забезпечення лояльності з боку офіцерів кримінальної юстиції.

І звісно ж, корупція. Її The Times назвало джерелом суперечок між Києвом і Білим домом. Держсекретар США Ентоні Блінкен під час останнього візиту в Київ заявив, що вдома боротьба з корупцією має тривати не менш запекло, аніж боротьба з агресією Росії на передовій. Однак згадаймо слова Зеленського під час пресконференції за підсумками 2023 - про тих самих 5-6 менеджерів, без яких у нас буде менше допомоги, менше ППО та максимальну боротьбу з корупційними ризиками. Коли прозвучали слова, зокрема, що ті гроші, які надають союзники - завжди витрачаються за призначенням. Напрошується питання - а як щодо решти коштів?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Харківщині у ЗСУ є успіхи, порівняно з іншими ділянками фронту, - Михайло Жирохов

вівторок, 18 червень 2024, 13:54

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV натякнув на успіхи ЗСУ у Харківській області, передають Патріоти України. «Військові дуже просять менше коментувати, менше впадати в переможний дискурс, тому що ті процеси, які там відбуваються, потре...

"Козаче, ти шо, з дуба впав": Експрезидент Ющенко став несподіваним героєм відео TikTok про мед

вівторок, 18 червень 2024, 12:29

У Мережі завірусився ролик з TikTok, несподіваним героєм якого став третій президент України Віктор Ющенко, повідомляють Патріоти України. Жартівливий TikTok зняв блогер на ім'я Артем, автор канал Вулик. У ролику він жартує про те, що він не любить мед...