"Навіть рядові російські солдати розуміють, що це кінець, хоча Кремль і намагається щось показати", - голова Фонду "Стоп Інформ Терор Росії"

Навіть на тлі вражаючого контрнаступу української армії вимагати від країни-агресора повного виведення своїх військ із території нашої країни досі передчасно. Потрібні ще більші успіхи ЗСУ на фронті, зокрема, звільнення окупованого Херсона. Тим не менш, у Москві та інших містах Росії спостерігається "нервова реакція", занепокоєння з приводу невдач під час "спецоперації" Кремля. А солдати-окупанти вже усвідомили, що "це кінець". Водночас Захід, підтримуючи Україну, все ж таки не бажає нашій країні надто швидкої перемоги. Таку думку в інтерв'ю висловив голова Фонду "Стоп Інформ Терор Росії" Герман Обухов, передають Патріоти України.

– З одного боку, ми бачимо, наскільки успішно йде контрнаступ українських військ, скільки окупованих територій уже звільнено. З іншого боку, у Кремлі іноді лунають пропозиції щодо проведення мирних переговорів. Якби такі переговори проходили саме зараз, що могла б здобути Україна, на що могла б погодитися Росія?

– Я стежу за тим, що зараз відбувається у Москві та інших містах Росії на тлі контрнаступу в Україні. Не можу сказати, що це паніка чи страх, але це вже нервова реакція, це вже занепокоєння тим, що все йде не туди, куди хотілося б.

Але на сьогодні особисто я не бачу жодних передумов для переговорів. Поки що нічого не завершено. Є великі успіхи у ЗСУ, але цього ще недостатньо, щоб стукнути по столу кулаком і сказати: а ну провалюйте! Мабуть, треба дочекатися звільнення Херсона, можливо, ще низки ключових міст – Мелітополя, Маріуполя – і тоді щось буде зрозуміло. Тоді буде очевидно: хлопці, ви втрачаєте своїх солдатів, техніку, озброєння.

Але зараз я не знаю, про що говорити з Москвою. Вона як і раніше гнутиме своє, вимагатиме капітуляції. Мені здається, і Захід не поспішає з мирними переговорами.

– Ви кажете, що особливих успіхів немає. Але пригадаймо, які завдання у цій війні Путін ставив на початку: взяти Київ за 72 години, всю Україну – за тиждень. І втрати його армії колосальні, понад 53 тисячі. Це ще нічого не означає?

– Так, це означає, але цього ще недостатньо для Росії. Сталінград ще не пройшли. Найімовірніше, точкою буде повернення Херсона та всіх правобережних територій. Тоді для Росії все матиме зовсім інакший вигляд, усе посиплеться.

– Якою, на вашу думку, є позиція Заходу? Чи зацікавлені вони у швидкій перемозі України?

– Швидко не вийде. Наскільки я бачу, американські великі військові чини та політики не кваплять Україну.

– Але і в заморожуванні конфлікту теж ніхто не зацікавлений.

– Ні, заморожувати нічого не треба. Однак не треба поспішати. Просто терпляче чекати, коли будуть ще більші успіхи, і тоді будуть підстави для серйозної розмови.

– Але в Путіна залишається останній аргумент, ядерний. Ситуація довкола Запорізької АЕС дуже непроста.

– Ні, це виключено. Але ядерний шантаж триватиме, бо більше Путін не має жодних важелів. Уже й рядові солдати розуміють, що це кінець, хоч Москва й намагається щось показати. Але виходу вона не має.

– Особисто я не можу уявити Путіна, який вийде на телебачення і скаже росіянам: "Вибачте, я програв цю війну".

– Я теж не можу цього уявити. Але буде якось інакше. Я не знаю, що говоритимуть Соловйов, Кисельов, Скабєєва та інші, але щось вони вигадуватимуть.

Давайте трохи зачекаємо. Сподіваюся, скоро будуть ще більші успіхи, і тоді вже вимагатимемо у Росії повністю вийти з України. Не можу сказати про Крим, але щодо нових захоплених територій і можливо Донбасу, то це цілком можливо. Але це буде пізніше, можливо, за місяць.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...

"Це не Patriot": Військовий експерт розповів, чим українці могли збити бомбардувальник Ту-22М3

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:56

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що Сили оборони Україні могли збити російський літак Ту-22М3 власноруч розробленою системи протиповітряної оборони, передають Патріоти України. "Якби не було офіційних підтверджень, я б сказа...