Навіть сусіди по будинку ніколи його не бачили: Як ізраїльтяни змогли вбити найбільш невловимого командира "Хезболли"

Наприкінці липня ізраїльські військові змогли ліквідувати одного з головних командирів ліванського терористичного угруповання "Хезболла" Фуада Шукра. Його було вбито ракетним ударом у центрі Бейрута. Видання Wall Street Journal дізналося подробиці цієї операції, зазначають Патріоти України.

Журналісти нагадали, що Шукр був найпотаємнішим командиром "Хезболли". Багато часу він обмежував свої контакти кількома високопоставленими бойовиками, жив і працював у центрі Бейрута. Його домівка і офіс були в одній будівлі, тому йому практично не доводилося виходити з неї. Навіть сусіди майже не бачили ватажка бойовиків. "Ми чули ім'я, але ніколи його не бачили. Він був, як привид", - сказав один із них журналістам.

Після атаки бойовиків "Хезболли", внаслідок якої в одному з ізраїльських сіл загинули 12 дітей, Шукру зателефонували на мобільний телефон. "Його попросили вийти з офісу і зайти в квартиру. Так терорист піднявся з другого на сьомий поверх", - повідомило видання з посиланням на свої джерела.

Дзвінком ізраїльські військові виманили Шукра на верхній поверх будівлі. Якби удар припав на офіс бойовика на нижніх поверхах, могли б постраждати інші люди і будівлі. Щойно Шукр піднявся у квартиру, ізраїльські військові завдали ракетного удару, унаслідок якого терорист загинув.

Джерела видання припустили, що спецслужби Ізраїлю отримали доступ до внутрішньої комунікації "Хезболли", оскільки протоколи безпеки угруповання забороняють приймати дзвінки від невідомих абонентів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни можуть досі не вірити, що війна проти України була помилкою, - британський політолог

понеділок, 19 серпень 2024, 0:20

Росіяни можуть досі не вірити, що війна проти України була помилкою, не кажучи вже про те, що настав час укладати мир. При цьому після захоплення ЗСУ частини Курської області дехто відчуває злість на українців як ніколи. Про це у своїй статті для The S...

"Лють 2.0": В "Азові" показали роботизований дрон із кулеметом, який є у них на озброєнні (фото)

неділя, 18 серпень 2024, 22:30

Військовослужбовці 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Національної гвардії України показали бойову платформу "Лють 2.0", який на озброєнні бригади. Відповідні фото пресслужба "Азову" оприлюднила в Telegram, передають Патріоти України. За словами війсь...