Навіть згідно з російським законодавством: Путін "наговорив" сам собі на 20 років ув'язнення

Під час нещодавньої зустрічі з підлеглими президент РФ Володимир Путін публічно визнав, що Росія напала на Україну і завойовує її території, а покарання за подібні злочини передбачено КК самої РФ. Як повідомляє ASTRA, вчений із Підмосков'я написав на Путіна заяву до Слідчого комітету та МВС, а також просить порушити стосовно президента кримінальну справу через його заяву про "завоювання" в Україні, передають Патріоти України.

Ресурс не називає ім'я заявника з метою його безпеки. При цьому зазначається, що 16 січня диктатор провів зустріч із головами муніципальних утворень суб'єктів РФ, у ході якої Путін торкнувся питання "мирних переговорів" з Україною.

"Що стосується цього переговорного процесу – спроба спонукати нас відмовитися від тих завоювань, які ми реалізували за останні півтора роки. Це неможливо. Усі розуміють, що це неможливо", - зазначив тоді лідер РФ.

Вчений заявляє, що саме фраза про завоювання тягне на солідний кримінальний термін. "Путін називає території Криму, Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької області України завойованими", - пояснює російський учений.

У зв'язку з цим він написав заяву до правоохоронних органів держави-агресора і попросив порушити стосовно Путіна справу. Вчений аргументує свої претензії, посилаючись, зокрема, на "Тлумачний словник". Відповідно до останнього, "завоювання" - це захоплення території; те, що підкорено збройною силою; підпорядковане насильно. Водночас учений, наводить витяги з КК РФ.

Зокрема, такі поняття як "планування, підготовка, розв'язання агресивної війни", "ведення агресивної війни" передбачені ст. 353 КК РФ. Згідно з російським КК, такі злочини караються позбавленням волі на строк від 7 до 20 років.

"У зв'язку з вищесказаним, дійшов висновку про скоєння особливо тяжкого злочину посадовцем Путіним Володимиром Володимировичем у плануванні, підготовці, розв'язанні чи веденні агресивної війни з використанням збройних сил Російської Федерації проти іншої унітарної держави України", — сказано у заяві чоловіка.

Він просить компетентні органи РФ порушити щодо Путіна справу за ч.1, ч.2 ст. 353 КК РФ та повідомити в письмовій формі про результати свого звернення. "Заява надрукована власноруч, зі ст. 306 КК РФ (завідомо неправдивий донос – УНІАН) ознайомлений", - цитує ЗМІ вченого.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...