Навряд чи залізничний вокзал: Військовий експерт розповів, яка була справжня мета удару РФ по Львову

Військовий експерт Олександр Мусієнко зазначив, що навряд чи ціллю ворожого обстрілу у Львові був залізничний вокзал. За його словами, у ЗС РФ могли бути інші цілі, передають Патріоти України.

"Мені здається, що мета була фактично долетіти максимально близько до центру Львова, щоб продемонструвати картинку (йдеться про руйнування для психологічного тиску і демонстрації сили, - ред.)", - зазначив аналітик.

Експерт нагадав про комбіновану атаку ЗС РФ проти Києва 2 вересня і підкреслив, що тоді Росія теж намагалася пробитися ракетами ближче до центру столиці, до урядового кварталу. За його оцінкою, країна-агресор хоче руйнуваннями показати, на що вона здатна і як може обходити українську ППО.

Загалом, як пояснив Мусієнко, цілями ЗС РФ останнім часом стають об'єкти енергетики, райони цивільної забудови та об'єкти оборонної індустрії. Останній вибір пов'язаний із тим, що ворогу "допікає" ефективність українських дронів. "Просто зараз ще додався один напрямок - це навчальні заклади", - уточнив він.

Аналітик повідомив, що під час обстрілу Львова "Кинджал" прилетів "не зовсім точно", не влучивши у свою ціль. Однак загалом він проблем із точністю на відміну від старіших зразків російських ракет не має.

Мусієнко підтвердив, що ЗС РФ зацікавлені в якомога більшій кількості жертв. Свої ракетні удари в Росії сприймають не тільки через призму практичних наслідків, а й через призму психологічного терору. За словами експерта, мета ворога - деморалізувати українців і послабити опір.

Він зазначив, що президент РФ Володимир Путін намагається тиснути на Україну через її безкомпромісність. Тобто через те, що Київ не ведеться на ворожі ультиматуми і не згоден на невигідні угоди, нав'язані Кремлем. "Для них навпаки: чим більше жертв серед цивільних, тим краще", - підкреслив аналітик.

Він переконаний, що фактор загибелі великої кількості мирних жителів не зупиняє країну-агресора, і це підтверджують удари по газосховищах, зокрема вночі на 24 березня, та атака по Київській ГЕС 26 серпня. За оцінкою Мусієнка, жодних запобіжників чи бар'єрів у Росії немає.

Він пояснив, що ЗС РФ атакують Україну з порушеннями міжнародного права від самого початку повномасштабної війни, але у цих терористичних атак є певні "витки".

"Нинішній виток вони намагаються прив'язати до того, що, мабуть, Росія все ж таки розглядала сценарій, що їм вдасться якийсь успішний наступ на Донеччині, вдасться зламати український опір і десь до кінця року змусити Україну сідати за стіл переговорів на російських умовах. Але багато що пішло не за їхнім планом, як уже бувало неодноразово", - уточнив експерт.

Джерело: Фокус
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генпрокурор Піскун випустив з-під варти Коломойського, підозрюваного у вбивстві, а після цього купив віллу у Франції - ЗМІ

середа, 4 вересень 2024, 22:05

Генеральний прокурор України у 2005 році (за даними ЗМІ, йдеться про Святослава Піскуна) міг за винагороду випустити з-під варти олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрювали в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка. Про це йдеться в у...

Багато кому знайома постать: Bloomberg дізнався, хто може очолити МЗС замість Кулеби

середа, 4 вересень 2024, 21:54

Новим очільником Міністерства закордонних справ України замість Дмитра Кулеби, який написав заяву про відставку, може стати чинний заступник глави цього ж відомства Андрій Сибіга. Про це пише агенція Bloomberg, посилаючись на джерело, наближене до кома...