Навряд чи збіг обставин? Маєток олігарха Ярославського на Харківщині під час окупації росіяни не чіпали (фото)

Один із командирів підрозділу ГУР Міноборони "Кракен" розказав, чому футбольні фанати ображені на олігарха Ярославського і чи зможе він повернутися в Україну після війни, передають Патріоти України.

Сергій Величко, позивний "Чилі", ультрас "Металісту", автор хіта "Путін - ...ло" з перших днів війни боронить Україну. Спочатку в складі "Азову", тепер у складі підрозділу Головного управління розвідки. На початку повномасштабного вторгнення, 28 лютого, його випустили з СІЗО, за нього оголосила винагороду у мільйон рублів Росія. Зараз "Кракен" працює на Бахмутському напрямку, Чилі на деякий час вирвався до Харкова і дав інтерв'ю проєкту "Бомбардир".

Він вперше публічно озвучив інформацію щодо заміського маєтку Олександра Ярославського у селі Мартове (неподалік Старого Салтова). Раніше було відомо, що будинок олігарха не постраждав, хоча навколишні маєтки були повністю розграбовані росіянами під час окупації.

"Він кинув клуб, поїхав, смішна історія з продажем яхти. Є сумна історія. У Мартовій його будинок, залізли туди руські, щось винесли, а потім повернули назад і з'явилася якась охорона. Це розмови. Але літали на "птічках" (мається на увазі квадрокоптери - Ред.), його будинок повністю цілий, і все добре. Не знаю, може у нього є якась комунікаця з руськими. Те, що він не допомагає клубу, це факт", - сказав Сергій Величко.

"Чилі" не упевнений, що Ярославський після війни зможе спокійно повернутися до Харкова, адже є кримінальна справа, а фанати дуже ображені на олігарха, який кинув клуб і футбол. Зараз він проходить по справі про смертельне ДТП. Ярославський покинув Україну з сім'єю 10 лютого 2022 року. Увечері 9 лютого на дорозі Київ — Харків — Довжанський водії, що проїжджали повз, виявили тіло чоловіка. Слідчі на місці знайшли номерний знак машини Mersedes-Benz G63, який належить бізнесменові Олександру Ярославському.

Наступного дня після ДТП Олександр Ярославський вилетів до Лондона, до поліції звернувся його водій і повідомив, що саме він скоїв ДТП. Проте пізніше йому вручили підозру у приховуванні злочину, оскільки з'ясувалося, що на момент ДТП він перебував в іншому місці. Ярославський залишається в статусі свідка, влітку 2022 року приїздив давати покази.

Мартове було окуповане навесні 2022 року і звільнене 10 вересня 2022 року. Востаннє Ярославський постив фото звідти 10 лютого 2022 року, демонструючи своє моржування. У 2011 році польські журналісти під час зйомок фільму "Король Харкова" оцінили площу його маєтка в Мартовому у 25 гектарів, хоча на самого Ярославського офіційно не зареєстровано жодного будинку в Харківській області.

Олігарх відмовився допомагати ЗСУ і Харкову під час російсько-української війни, обіцяв продати власну яхту і скерувати гроші на допомог рідному місту, але не зробив цього. Нещодавно його дружина оголошувала у соцмережах збір на допомогу своєму другові, який служить у ЗСУ. Вона хотіла зібрати 130 000 гривень на дрон.

На початку вересня футбольні фанати вирішили стерти пам'ять про Ярославського у Харкові і замалювали мурал з зображенням олігарха неподалік стадіону, пізніше їхню роботу завершили комунальники.

Бізнес Ярославського завжди був пов'язаний з російським олігархом Дерипаскою, "алюмінієвий" магнат Путіна хрестив його дітей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...