"Наземний транспорт у цій ситуації дешевше та безпечніше": Авіаційний експерт розповів, чи можливо відкрити аеропорт у Львові

Авіаційний експерт Богдан Долінце повідомив, що наземним транспортом може бути набагато швидше, дешевше та простіше організаційно проводити перевезення, ніж враховувати всі ризики пов’язані з авіаційними перевезеннями, передають Патріоти України.

"Можна говорити про умовний гуманітарний коридор до аеропорту "Львів", але при цьому маємо розуміти, про які види товарів там іде мова. Якщо ми говоримо про вантажні перевезення, то ми маємо розуміти який тип вантажів будуть відносити до гуманітарних. Швидше за все їх об’єм і умовні типи вантажів будуть дуже лімітовані. І можливо наземним транспортом це може бути набагато швидше, дешевше і простіше організаційно проводитися ніж враховуючи всі ризики пов’язані з авіаційними перевезеннями", - розповів експерт в коментарі.

Долінце підкреслив, що наявні небезпеки польотів мають бути мінімізовані або принаймні не виходити за дозволені межі. За словами експерта, за один рейс страховка може коштувати до десятки тисяч доларів. Що в принципі робить його нерентабельним з точки зору будь-яких комерційних перевезень.

"Стосовно пасажирських перевезень, то вимоги до рівня безпеки польотів ще вищі. Вантажні перевезення напевно зможуть відкритися швидше і легше ніж пасажирські. Адже для пасажирських перевезень з точки зору страхових компаній значно вище умови. Тому що у разі пошкодження або збиття відповідного літака компанії мають здійснювати дуже великі виплати. Тому напевно, щоб почати вести мову про можливість відновлення пасажирських рейсів спочатку необхідно хоча б налаштувати і підтвердити можливість безпечного виконання вантажних рейсів", - пояснив він.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На окупованій Донеччині раптово зникла група перевіряючих від Міноборони РФ - соцмережі

вівторок, 16 квітень 2024, 12:14

З чуток, перевірка була не простою. У рамках підготовки до літньої наступальної кампанії у військах проводять позапланові перевірки з метою виявлення нестачі майна, транспорту, спорядження для військових. Що саме сталося з перевіряючими – поки що не яс...