Назвали "Мирний атом": У РФ за кошти фонду Путіна знімають серіал про окуповану ЗАЕС

У Росії розпочали зйомки пропагандистського серіалу про окуповану ЗАЕС "Мирний атом". Грант на створення фільму надали у Путіна через "Президентський фонд культурних ініціатив". Про це повідомляє Інститут масової інформації, передають Патріоти України.

Інформація про переможця конкурсу грантів розміщена на сайті російського президентського фонду культурних ініціатив, повідомляє представниця ІМІ у Запорізькій області, яка дослідила цю тему.

За даними сайту фонду, автори заявки планують зняти чотирисерійне "перше чесне високохудожнє оповідання у жанрі гостросюжетного детектива, у якому через можливості мови кіно розкривається особиста драма героя. Молодий учений, інженер-атомник, прямує до Запоріжжя та виконує завдання щодо відновлення атомної електростанції, відновлення та захисту мирного життя, стикається з підступністю диверсантів, обстрілами територій, протистоїть життєвим труднощам та перемагає”.

Зйомки почалися в листопаді і мають завершитися в червні 2024 року. На кіно фірма планує витратити майже мільйон доларів (86,4 млн рублів), з яких майже $560 тисяч виділяє фонд Путіна.

Фільм планують демонструвати в ефірах федеральних телеканалів, показувати та обговорювати в містах, пов'язаних з атомною енергетикою, освітніх закладах Росатому, у школах РФ, а також на окупованих територіях України.

ТОВ "Продюсерський центр Артмастерс" ("Артмастерс продакшен"), зареєстрований у Москві в 2021 році. Засновниками ТОВ є Микола Дубовий, який ще в 2008 році був призначений гендиректором ЗАТ "Перший канал. Всесвітня мережа", і продюсерка Карина Авдалі.

У 2022 році, за даними російських реєстрів, компанія мала збитки на пів мільйона рублів. При цьому, за даними російського президентського фонду культурних ініціатив, за 2022-2023 рік вони отримали сукупно $1,87 млн (або 164,2 млн рублів) на різні патріотичні проєкти. Експертами в них, зокрема, виступали співаки-пропагандисти Ніколай Расторгуєв, Шаман, Хабіб, гурт "Иванушки Интернешнл".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...