"Не дайте коронавірусу знайти жодної жертви", - лікар Скиталінська

Цей вірус мине (потім будуть інші віруси), і життя повернеться в звичне, але краще, нове, переосмислене русло. Але зараз треба пересидіти вдома.

"Дуже високий ризик становлять безсимптомні носії — люди, які себе нормально почувають, але вже є джерелом небезпеки для оточуючих. Після інкубаційного періоду (а він різний, від декількох днів до декількох тижнів) починається маніфестація захворювання (також різна за своїм протіканням — від легкого до критичного перебігу)", - пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але нам не потрібно чекати масових спалахів і госпіталізацій, для того, щоб повірити та перестати шастати. Вірус невидимий і тим небезпечний.

Виходьте з дому лише у разі надзвичайної потреби — не коли "треба ще макаронів і гречки докупити та палку ковбаси", а коли вже нічого вдома їсти і немає мила.

Переконана, що більшість вже зробили запаси — то їжте їх. Дайте можливість вірусу загинути, бо він живе і розмножується лише в організмі господаря і постійний броунівський рух людей створює постійну передачу вірусу.

Не думайте по принципу "інші нехай сидять, а я швиденько метнусь, від мене нічого не зміниться". Зміниться. Не дайте вірусу знайти жодної жертви. У вас все зараз є.

Виходити треба з маскою, бажано в окулярах (можна сонцезахисних), із собою мати санітайзер (час від часу обробляти руки, обробляти довго, включаючи міжпальцеві проміжки), пляшечку з гарячо-теплою водою (робити по декілька ковтків раз в 10−15 хв). Маски потрібні ще й тому, що зменшать частоту доторкання до обличчя.

Немає аптечної маски — зробіть самі з 6 шарів широкого бинта (лише пам'ятайте 1−2 години і все, маску знімаємо чистими обробленими руками і одягаємо нову.

Не відкривайте двері руками — лише ліктями, боком і т.п. Не беріться без потреби за поручні. Носіть із собою дезинфікуючі серветки — з їхньою допомогою можна натискати на кнопки, триматися за поручні.

Не торкайтеся обличчя руками — хіба що рукавом та обробленими руками. Прийшовши додому — відразу обробіть руки, ключі, дверні ручки, гаманець. Знімайте одяг у коридорі, переодягайтеся в домашній — там же, у коридорі.

Обробляйте телефон. Не ходіть "просто так" у поліклініки і лікарні, по-перше, там є ризик інфікуватися, по-друге, інфікувати оточуючих, якщо ви вже є носієм, по-третє, не наражати на небезпеку медперсонал і не виснажувати його сили. Лікарі і медсестри нам ще згодяться.

Міністерство охорони здоров'я, Кабінет міністрів — якомога швидше організуйте тотальну дезинфекцію всіх транспортних засобів, великих приміщень, поліклінік, лікарень, банкоматів, під'їздів, зобов'яжіть всі супермаркети і подібні місця на входах поставити санітайзери.

Це єдине, що реально стримає небезпеку поширення коронавірусу. В ізоляції ми безпечні, настав час зайнятись тим, до чого ніяк не доходили руки.

P. S. Цей вірус мине (потім будуть інші віруси), і життя повернеться в звичне, але краще, нове, переосмислене русло. Але зараз треба пересидіти вдома. Ми круті. Ми не таке витримували. Витримаємо і це. Важливо підтримувати один одного".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Крынки… Острова окрашиваются… - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 5:00

У командования группы войск «Днепр», пока ещё генерала Теплинского, возникает дилемма на уровне суицидального пата, а именно, что делать в ситуации, когда «верховный» назвал белое – чёрным, а ты уже второй месяц должен делать вид, что это так, когда да...