"Не дозволю Путіну відібрати в мене Чехова": Міністерка культури Німеччини на відкритті Франкфуртського книжкового ярмарку встала на захист російської культури

"Міністерка культури Німеччини Клаудія Рот на відкритті Франкфуртського книжкового ярмарку на захист російської культури, "друґой Россіі" і язика", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Російська мова не є власністю Путіна. ...Існує й інша Росія: правозахисники, письменники, дисиденти, молоде покоління, представники ЛГБТК-спільноти та екологічних рухів. Культурний бойкот ...завдасть удару саме по цих критичних голосах на адресу Путіна". У липні минулого року в інтерв'ю виданню Augsburger Allgemeine Рот говорила, що «не дозволить Путіну відібрати у себе Чехова».

Так а чому дивуватись таким настроям в Німеччині, якщо навіть в нас інформаційний простір забитий "хорошимі русскімі", є високорейтингові захисники "хороших русскіх", держава за всю війну нічого не зробила з дим дискурсом, крім якихось суто символічних кроків. І навіть суспільство досі, під російськими обстрілами і після масових катувань, не має єдності в питанні ставлення до Росії, росіян і всього російського. Ну і забезпечує рейтинги тих же "хороших русскіх" на ТБ.
А в Європі все ще простіше. Адже чого би "русскій мір" втрачав позиції, маючи таких потужних лобістів, як російські олігархи, що окопались на Заході. І тисячі, десятки тисяч представників російського креативного класу, котрі теж вже багато років як осіли на Заході і сформували собі (не без підтримки російських офіційних структур, прямої чи прихованої) авторитетні позиції в багатьох галузях.
Так що інформаційну і ідеологічну війну проти "русского міра" ми на цей момент програли - і в себе, і в Європі, і в світі. Тряпчані гусаки не потягнули задачу".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...