"Не хочу бачити поруч вбивць і ґвалтівників": Військовослужбовець розповів, що думає про мобілізацію зеків

Українські військові висловилися з приводу майбутньої мобілізації засуджених, зауваживши, що велика частина з них мають право на "шанс". Про це розповів український політолог та військовослужбовець Кирило Сазонов, передають Патріоти України.

На його переконання, з-поміж засуджених є багато людей, які потрапили за ґрати з необережності, тому поява таких осіб у лавах ЗСУ цілком прийнятна. "Цілком нормально. Мені 48. Багато моїх побратимів - за 40-50 років. У багатьох з нас у минулому щось, та було. Хтось побився і має умовну судимість, хтось потрапив у ДТП і теж має умовну. Таке є - і у багатьох", - пояснив він.

Військовий переконаний, що люди мають право на шанс, ті, хто хоче піти воювати добровольцем. Водночас ті, хто перебуває у в'язниці за значними звинуваченнями, не повинні призиватися до армії. "Звісно, той хто скоїв державну зраду, підвів своїх хлопців - нехай сидить. А хто залетів за дрібниці - не бачу проблеми. Я не хочу бачити поруч вбивць і ґвалтівників. Не хочу на фронті атмосфери в'язниці і якихось понять. Але якщо людина зробила помилку одного разу і хоче свою вину закрити таким чином - ласкаво просимо", - повідомив боєць.

Проте є загроза того, що в армію можуть хлинути корупціонери, бюджетні крадії. Багато хто з них мають вищу освіту, військовою кафедру, гроші і вміння домовлятися. Тому є побоювання, що такі особи підуть не в окопи, а в штаби. І почнуть не користь приносити війську, а шкоду. Тобто поповнять українську "паперову армію" і почнуть влаштовувати якісь перевірки, бюрократію.

"Це те, що заважає і цього не хотілося б бачити. Плюс хтось крастиме, як звик. Тобто якщо ви з в'язниці добровільно хочете до війська, то ласкаво просимо на передову. Тут є чим зайнятися. Але точно такі не потрібні у штабах, щоби не множити бюрократію, бо її й так з головою", - наголосив Кирило Сазонов.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...