"Не лише Бердянський та Мелітопольський": Військовий експерт назвав ще один напрямок, який відкриє шлях до Маріуполя

На південному напрямку ЗСУ утримують стратегічну ініціативу. Безперечно, йдеться про те, що ми не обмежуємося жодним чином тільки двома вже відомими напрямками – Бердянським та Мелітопольським. Про це в ефірі телемарафону сказав військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

Шлях до Маріуполя

Так, Вугледарський напрямок є дуже цікавим щодо розвитку подій. За словами фахівця, у разі прориву фронту ми виходимо на напрямок Волновахи. Це досить важливий залізничний вузол, а вся логістика російської армії базується на залізницях. Якщо нам вдасться там прорвати оборону і вийти саме на цей напрямок – це вже створить передумови для прямого проходу в район Маріуполя.

"Ситуація полягає в наступному: немає особливого значення, де ми вийдемо на узбережжя Азовського моря. Задача наша з виходом на узбережжя Азовського моря – перерізати сухопутний коридор. Де це буде здійснено: чи це буде в районі Мелітополя, чи це буде в районі Бердянську, чи в районі власне Маріуполя – для нас на першому етапі цієї наступальної операції немає особливого значення", – зауважив Грабський.

Далі ми вже будемо просто дробити й знищувати російський південний фронт, продовжує він, який буде приречений. "Така оптимістична картинка... але вона сьогодні має права на існування, виходячи з того, що ми маємо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...