Не можу це зрозуміти, але Захід не квапиться записувати Путіна у воєнні злочинці, - британський прокурор

Окрім президента США Джо Байдена, який ще у березні 2022 року назвав російського президента Володимира Путіна воєнним злочинцем, ніхто з лідерів Заходу не наважується прямо звинувачувати господаря Кремля в очевидних воєнних злочинах, які той навіть не приховує. Про це зауважив в інтерв’ю британський юрист Джеффрі Найс, який був прокурором Міжнародного трибуналу для колишньої Югославії та головним обвинувачем у суді над Слободаном Мілошевичем, передають Патріоти України.

“Я не міг зрозуміти чому [Путіна не називають воєнним злочинцем], окрім загального небажання лідерів казати погані речі одне про одного. У перший день було зрозуміло, що це була агресія. На другий день були атаковані цивільні об'єкти - це ж очевидно воєнні злочини”, - наголосив Джеффрі Найс.

При цьому британський прокурор відзначив, що Путін не заперечує своєї причетності, не стверджує, що “це [агресію та атаки на цивільні об’єкти] зробили якісь негідники чи війська, яких я не контролював”. “Він [Путін] з усім погоджувався і він люто захищав це. І він також розпочав свою кампанію проти українського та міжнародного суду щодо потенційного геноциду. Він не сказав, що ці конкретні дії - не мої”, - сказав Джеффрі Найс.

Коментуючи висновки комісії ООН, яка розслідувала порушення прав людини під час російської агресії і не знайшла доказів геноциду, скоєного росіянами в Україні, британський прокурор вказав на складність із доказами такого звинувачення. “Складність із геноцидом у тому, що ви завжди маєте довести, [що існує] конкретне і дуже незвичайне мислення у частини людей, можливо лідера Російської Федерації та його найближчого оточення, яке спрямоване на те, щоб знищити певну групу, просто тому що вони ті, хто вони є. І доказово це дуже важко виявити”, - зазначив Джеффрі Найс.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...