"Не минуло і 27 місяців від початку великої війни, як Європа озвучила це: агресія Росії дістає і до них", - Голобуцький

"Daily Mail: Чи винаймання Москвою бандитів для диверсій на західних фабриках, що постачають зброю в Україну, є новою тактикою Путіна? Керівники розвідки попередили міністрів, що вони побоюються, що Британія та інші ключові українські союзники стали мішенями російських диверсантів після серії підозрілих інцидентів за останні місяці. Минулої ночі високопоставлене британське джерело в службах безпеки повідомило, що західні спецслужби побоюються, що хвиля промислових пожеж пов'язана з Москвою, кажучи, що "с*ки" намагаються підпалити Європу", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Член парламенту від торі Боб Сілі, російськомовний фахівець з дезінформації та член комітету у закордонних справах, сказав, що Великобританія повинна прокинутися усвідомлення загрози: "Ми повинні розуміти, що російська держава вважає, що вона перебуває у конфлікті з Великою Британією та іншими провідними західними державами. Ми повинні захищатися".

Минулого тижня міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі заявив парламенту, що «зловмисна діяльність», така як витік державних документів і кібератаки на депутатів, а також планування саботажу в Болгарії, Німеччині, Італії та Польщі "носять усі ознаки навмисної російської кампанії, щоб «принести війну додому» всій Європі".

«Росія веде з нами війну протягом тривалого часу, але люди нарешті бачать серйозність ситуації», — сказав Кейр Джайлз з аналітичного центру Chatham House.

Тепер не може бути жодних сумнівів: хочемо ми цього чи ні, але Росія веде війну із Заходом на багатьох фронтах – і ми повинні відповісти набагато сильніше та розумніше, захищаючи свободу.

==

Цікава стаття вийшла в суботу в британській Дейлі Мейл. Іен Біррел звів до однієї купи всі диверсії на залізницях, заводах, в авіасполученні, на військових складах, кібератаки в Польщі, Великій Британії, Швеції, Німеччині, Італії, Болгарії і навіть американській Пенсильванії. А також отримав коментарі від британських аналітиків та державних діячів (парламентарів, керівництва безпекових відомств тощо).

І в підсумку озвучив нарешті радикальну версію: РОСІЯ ДАВНО ВЕДЕ ВІЙНУ ІЗ ЗАХОДОМ. Це свідома тактика, схвалена Путіним - "привести війну до Європи". І диверсії стають чимдалі зухвалішими та тяжчими за наслідками. Отже, ЗАХІД МАЄ ЗАХИЩАТИСЬ, відповідати набагато сильніше.

Нарешті. Не минуло і 27 місяців від початку великої війни, як Європа озвучила це: агресія Росії дістає і до них, Росія і для них небезпечна - завдає реальних ударів, спричиняє реальні руйнування і збитки, а не тільки абстрактно-ідеологічні.

Це має дещо пом'якшити наше невдоволення: вони такі повільні не тільки щодо нашого виживання, але і щодо свого власного. Тактика "дуже повільної ескалації" щодо підтримки України в певному розумінні врівноважується тактикою "повільного узгодження зі страшною реальністю" щодо самих країн НАТО.

Але те, що як мінімум частина Європи вже розкачалась достатньо, щоб помітити війну в себе вдома, - однозначно добре. І для них, і для нас. Можливо, це навіть пришвидшить їхнє реагування на дії Росії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...