Не Patriot: Спікер Повітряних сил назвав зброю, яка захистить Харків від ударів С-300 з Бєлгорода

Американські передові системи Patriot, які днями прибули в Україну, можуть збивати російські ракети С-300, бо вони летять по балістичній траєкторії, пояснив речник Військово-повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Ігнат ще раз наголосив, що ракети С-300, якими росіяни обстрілюють прифронтові міста, прилітають за кілька хвилин, тому реагування ППО на них має бути "доволі швидке".

"Patriot може збивати ці ракети, тому що С-300 запускають по балістичній траєкторії. Але треба розуміти, скільки у нас буде ракет до Patriot і скільки у них (росіян) буде ракет до С-300", - сказав Ігнат.

Представник ВПС додав, що російські загарбники в таких випадках знову перейдуть до старої схеми - пускатимуть ракети, щоб виснажити українську ППО. "Тому це і називається "війна на виснаження". Ворог намагається виснажити нас, ми - його", - відповів він.

Ігнат підкреслив, що у Росії немає дефіциту з виробництва С-300, тому найкращий варіант - знищувати установки, як це роблять наші пілоти: "Ну є й інші методи, є ударні БПЛА. Цей напрямок нам теж треба розвивати... F-16 вирішить ці всі питання".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...