Не пробули й двох днів: Російські винищувачі МіГ-31К залишили територію Білорусі

Два винищувачі МіГ-31К могли повернутися з Білорусі в Росію, вони не пробули на білоруському аеродромі й двох днів. Про це у суботу, 12 жовтня, повідомляє моніторингова платформа Белорускі Гаюн, передають Патріоти України.

За даними платформи, 10 жовтня стало відомо про зліт з аеродрому Мачулищі у Білорусі двох МіГ-31К, які прибули в Білорусь 9 і 10 жовтня. Платформа зазначає, що низка моніторингових каналів повідомляли, що винищувачі приземлилися на території аеродрому. «Ми ж, зі свого боку, цього не підтверджували й не повідомляли про посадку винищувачів», — йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначили, що їм відомо про те, що після зльоту МіГ-31К не повернулися на аеродром Мачулищі. Винищувачі взяли курс на південь, пролетіли повз Барановичі й потім на схід — у бік РФ. «Найімовірніше те, що МіГи після зльоту залишили територію Білорусі й повернулися в Росію», — додає Гаюн.

9 жовтня група писала, що до Білорусі вперше за півтора року — з 6 квітня 2023-го, прилетів МіГ-31К. Кинджал. 10 жовтня на білоруському аеродромі Мачулищі приземлився другий російський винищувач МіГ-31.

Директор Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко заявляв, що таке перебазування літаків може бути спробою росіян зберегти літаки, які перебувають під загрозою ударів на російських аеродромах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Яку площу утримує Україна в Курській області, ситуація з наступом в Донецькій області... - Злий Одесит

субота, 12 жовтень 2024, 22:38

Сьогодні 12 жовтня. . Триває 962 доба оборони України проти російської навали. . Відповів на 10 найцікавіших питань глядачів. . Чому окупанти швидко відновлюють свої ресурси? Які можуть бути прогнози війни у 2025 році? Біля Селидового розгортається ...

"Будуть просочуватися малими групами": Російські пропагандисти завели мову про можливий наступ ЗСУ на Брянську область

субота, 12 жовтень 2024, 22:05

Українські війська буцімто можуть спробувати влаштувати прорив у Брянській області. Про це пише російський пропагандистський ресурс Readovka, передають Патріоти України. Ворожі ЗМІ активно просувають наратив, що Україна збирається атакувати Брянську об...