"Не схоже, що в нього влучили три ракети": Ексрадник армії США прокоментував заяви росіян щодо падіння Іл-76

Російський літак Іл-76, який упав у Білгородській області навряд чи був збитий трьома ракетами, як заявляли представники РФ. Про це сказав британський військовий аналітик Майкл Кларк, повідомляють Патріоти України з посиланням на Sky News.

Іл-76 – стандартний транспортний літак і зазвичай досить надійний. «Якби в нього влучили три ракети, як спочатку заявили росіяни, він, звичайно, не був би цілим», – пояснив Кларк.

Він також додав, що, судячи з опублікованих кадрів, у хвостовій частині перед зіткненням із землею від нього щось відлетіло. «Щось від'єдналося, можливо, це безпосереднє зламання (в самому лайнері – ред.), але за наявного ракурсу безумовно не схоже на те, що в літак потрапили ракети», – додав він.

Він також зазначив, що заяви РФ про те, що на борту перебували 65 українських військовополонених, звучать підозріло. За його словами, росіяни, як правило, не перевозять військовополонених літаками, а використовують для цього поїзди або автобуси, і поїздка перед обміном триває 20-30 годин. «Це може виявитися правдою, але зараз це звучить непереконливо», – сказав він.

Марк Войгер (Mark Voyger), колишній спеціальний радник із питань РФ в американській армії, дислокованій у Європі, в інтерв'ю журналістам заявив, що інформація про подію в Бєлгородській області публікується фрагментарно, і «дуже малоймовірно», що на борту взагалі були військовополонені. «Можна цілком виключити те, що літак перевозив військовополонених», – пояснив він.

«Літак, що впав, – дорога модель, яку зазвичай використовує російська ППО. За його словами, перевозити на ньому військовополонених — все одно, що «літати в продуктовий магазин на вертольоті».

Початкові дані вказують на те, що Іл-76 летів на північ, а не в бік українського кордону, як стверджували у РФ. Літак міг злетіти в Єгипті, додав він. «Якщо це так, то він міг перевозити найманців ПВК «Вагнер» або амуніцію. Я вважаю дуже малоймовірним, що там були українські військовополонені», – сказав Войгер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...