Не "суперкоманда реформаторів", а "яке йшло, таке і здибало": Портников жорстко пройшовся по уряду Гончарука

Чинний уряд на чолі з Олексієм Гончаруком було сформовано не на професійній основі й всупереч передбаченому законодавством порядку, а головним під час призначень міністрів був "абсолютний випадок". Це й зумовлює непрацездатність нинішньої управлінської команди. Про це заявив відомий український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников в ефірі щотижневої інформаційно-аналітичної програми "Суботній політклуб", зазначають Патріоти України.

"Люди, які потрапили в український уряд після перемоги Володимира Зеленського, всі, це абсолютно випадкові люди. Окрім міністра внутрішніх справ і міністра фінансів, які були в попередньому уряді. Всі знали хто це такі, принаймні. Можна ставитися до когось позитивно, до когось - негативно, але люди відомі. Всі інші люди - це випадок", - зазначив він.

Як наголосив Портников, переважна більшість чинних голів міністерств та відомств не висувалися певними політичними силами, їхні кандидатури попередньо не обговорювалися у парламентських комітетах й вони не виступали перед депутатами зі своєю програмою дій, аби було зрозуміло "хто ці люди і чого вони прагнуть".

"Цей список був просто написаний на папері президентом Зеленським. Депутати, які голосували за цей список, навіть не знали прізвищ, за які вони голосують. Вони це побачили в останній момент. Там можна було б кого завгодно написати в міністри - хоч власного водія чи масажиста, чи ще когось. І його б обрали міністром чого завгодно - від економіки до оборони. І тому там є люди, які є спеціалістами, які вважаються спеціалістами і які не вважаються спеціалістами. Але в будь-якому разі, кожне призначення - це випадок. Абсолютний випадок", - пояснив журналіст.

Нинішній персональний склад Кабінету Міністрів Портников охарактеризував як "купку випадкових людей".

"Я хочу щоб в Україні після відставки уряду Гончарука з'явився професійний уряд. Професійний уряд має відповідати тим вимогам, про які я кажу: його має формувати коаліція, члени уряду (майбутні - ред.) мають ходити на комітети і розповідати, що вони мають робити, у них має бути бездоганна професійна репутація, вони мають бути відомими людьми. А коли ти набираєш міністрів просто так, тому що тобі нема кого набрати, то ти професійного уряду ніколи не отримаєш, а отримаєш купку випадкових людей, з яких випадково хтось випадково може бути хорошим міністром, хтось - випадково поганим, а хтось - ніяким. Зрозуміло, що такий уряд не може працювати. Й тому він працює в закритому режимі. Тому що це не уряд", - підсумував він.

Все по темі
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...