"Не те, що хотіли би побачити військові": Південніше Покровська позиції виглядають як траншеї, викопані екскаватором - OSINT-аналітик

OSINT-аналітик, військовий оглядач видання Дзеркало тижня Віталій Кононученко розповів про позиції українських військових на другій лінії оборони південніше Покровська, які, за його словами, виглядають як траншеї, викопані екскаватором, передають Патріоти України.

«На жаль, далеко не у всіх місцях наша лінія оборони, підготовлена за доволі невеликий час, відповідає тим стандартам і тому, що хотіли би бачити військові, які на цих позиціях мають тримати оборону. У деяких місцях, доволі гарячих, якщо говорити про напрямок південніше Покровська, позиції виглядають як просто траншеї, викопані екскаватором, і не мають належного облаштування, яким воно би мало бути, як на другій лінії оборони. Це не перша лінія, тому що на ній вже йдуть бої, але друга», — заявив Кононученко.

За словами OSINT-аналітика, ці позиції будував інженерний підрозділ, прикомандирований на цей напрямок, а не бригада, яка там стояла. Відповідаючи на питання про те, чому будують неякісні фортифікації у точках, де має наступати ворог, Коноученко сказав:

«Я говорив з кількома представниками бригад, які, зокрема, мають забезпечувати, згідно з регламентом, побудову цих фортифікацій. Окремі військові кажуть, що вони не можуть в один час перебувати на передку, не можуть забезпечувати логістику, займатися всіма різними питаннями, а разом з цим займатися фортифікаціями. Де-не-де це лягає саме на їхні плечі, але це вже все-таки нижчі щаблі. Тут все-таки, я вважаю, що проблема в тому, що вони мали би керуватися трошки вище, узгоджуватися, мала би бути більша взаємодія між тими підрозділами, які стоять на напрямку і приїжджають будувати. На жаль, цього зв’язку (з того, що кажуть військові) дуже часто немає».

OSINT-аналітик також зазначив, що проблеми з побудовую фортифікацій є не на всіх напрямках, зокрема, в районі Куп’янська на півночі Харківщини фортифікації збудовані якісно.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це вже стає вкрай поганою традицією, коли багатий чиновник починає агресивно ображати військових, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

вівторок, 15 жовтень 2024, 15:56

"Стєкольщик Сірожа" із Дніпра і його труднощі комунікації. Одразу скажу, що поява таких сірож невипадкова. Бо коли більше року йде активний пресинг і змішування з багном армії по всіх прасках, "успєшний прєдпрєніматєль", який посилає поліцію на дорозі ...

Десятки потрапили в реанімацію чи загинули: Російські військові розбиваються об свої ж "зуби дракона" у Курській області (фото)

вівторок, 15 жовтень 2024, 14:31

Російські військові масово скаржаться на так звані «зуби дракона», що з’явилися на шляху евакуації та постачання у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляють у «z-середовищі», встановлення на дорогах цих протитанкових загороджень при...