"Не треба робити з цього трагедію": Аналітик прокоментував інцидент з "білоруським літаком"

Навчально-бойовий літак Як-130, який сьогодні летів з Білорусі та порушив повітряний простір України, міг заблукати через помилку. Про це експерт з питань авіації Костянтин Криволап сказав в ефірі телеканалу "Київ24", передають Патріоти України.

"Я не виключаю, що він просто заблукав. Не треба з цього робити якусь трагедію. Тому що ризикувати можна безпілотним апаратом. Заправити його, щоб він там залетів, щось робив, щоб по ньому стріляли. Це зрозуміло. Витратив гроші і все. А от запускати літак з людьми - це зовсім інше", - пояснив аналітик.

Він висловив переконання, що це, все ж таки, була просто помилка. "І дізнаємося про якісь там вибачення з білоруської сторони, тому що ми фактично сьогодні зберегли життя одному або двом пілотам", - наголосив Криволап.

Експерт відзначив, що з обох сторін кордону розміщено багато засобів радіотехнічного озброєння. "Може ця апаратура впливає. Те, що вона може погасити GPS-сигнал - це 100%. З обох боків можуть погасити".

Білоруський Як-130 залетів в Україну - деталі

24 вересня близько 14:24 білоруський літак порушив повітряний простір України. Літак "Як-130" перетнув білорусько-український кордон з Гомельської області, написав моніторинговий сервіс "Бєларускі Гаюн".

Згодом у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що не встановлено факту порушення повітряного простору України з території Білорусі. Ймовірно, була використана "радіолокаційна перешкода", додали там.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...