"Не треба вимагати неможливого": Дві країни застерегли Зеленського перед самітом НАТО, - The Telegraph

Сполучені Штати Америки та Німеччина просять президента Володимира Зеленського не закликати встановити чіткі терміни ухвалення України в НАТО на саміті Альянсу. Про це пише The Telegraph, посилаючись на людину, знайому з думкою адміністрації Джо Байдена, передають Патріоти України.

Так, Берлін і Вашингтон наполегливо застерігають Київ від вимоги встановити чіткі терміни. Також вони попередили, щоб Зеленський не вимагав від Альянсу "неможливого". "Вони дуже скептично ставляться до того, щоб просунути Україну далі шляхом до повноправного членства в НАТО цього року. США, можливо, не так занепокоєні, як Німеччина, але їх турбує загроза з боку Росії для решти членів Альянсу", - сказало джерело.

Минулого року президент України назвав абсурдним те, що НАТО не визначило термінів запрошення і членства України. Вищі посадові особи дійшли висновку, що країни, які підтримують вступ України, "створили занадто великий тиск" навколо цього рішення.

Зазначається, що на саміті у Вільнюсі питання членства України стало домінуючим і викликало розкол між членами Альянсу. Велика Британія і Франція наполягали, щоб у підсумковій заяві було слово "запрошення", щоб підтвердити, що йдеться про політичну перешкоду, а не про спробу заблокувати майбутнє країни в НАТО.

На думку інсайдерів, подібний інцидент цього року може зіграти на руку Дональду Трампу, який часто порушує питання значущості Альянсу. Через це Зеленського попросили не "тиснути" на країни, які б могли знову виступити на підтримку чіткого графіка приєднання України.

Українцям запропонують "міст" до вступу, цей пакет заходів підтримки має показати, що "шлях до членства стає коротшим у міру того, як Україна захищається від російської агресії".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...