"Не Угорщина, як багатьом здається": Клімкін назвав найбільш проросійську країну в ЄС

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що найбільш проросійська країна в Євросоюзі - це Словаччина, передають Патріоти України.

За його словами, це зовсім не Угорщина - як може здаватися. "Словаччина, я всім нагадаю, є найбільш проросійською країною в Центральній Європі. Не Угорщина, як здається багатьом українцям. За багатьма опитуваннями, Словаччина найбільш проросійська країна взагалі і в Європейському Союзі і, звісно, в Центральній Європі", - наголосив ексміністр.

Проросійські настрої у Словаччині

Після парламентських виборів Словаччина має новий уряд. Очолив його Робертом Фіцо, який має неприхильне ставлення до України. Серед інших міністрів теж є неоднозначні фігури. Зокрема, міністром закордонних справ став Юрій Бланар, який називав війну проти України "конфліктом між Росією і США".

Практично відразу Роберт Фіцо повідомив ЄС про відмову уряду Словаччини озброювати Україну. Слід зауважити, що ще під час передвиборчої кампанії до парламенту відзначався антиукраїнськими заявами.

До слова, видання Politico з посиланням на знайомого з перебігом обговорень дипломата повідомило, що Угорщина та Словаччина заблокували виділення допомоги Україні від Євросоюзу. Йдеться про 50 мільярдів євро допомоги.

Тим часом видання Politico припускає, що існує особиста причина негативного ставлення очільника словацького уряду до України. Зазначається, що ще 2009-го, коли очолював уряд, він пережив неприємні моменти під час так званої російсько-української "газової війни".

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...