Не усім так "щастить" із родичами: Співголова "Батьківщини" в Київраді отримав від матері "у подарунок" 300 тис. доларів

Депутат Київської міської ради отримав «у подарунок» від матері 300 тисяч доларів, з’ясувало Національне агентство із запобігання корупції. НАЗК не вказує ім'я та прізвище депутата, однак Liga.net повідомляє, що йдеться про Володимира Слончака, депутата від Батьківщини, співголову фракції в Київраді, передають Патріоти України.

Згідно з декларацією депутата за 2022 рік, він отримав суму 300 тисяч доларів «у подарунок від матері». За інформацією НАЗК, розмір її доходів за останні 22 роки не дозволяв накопичити суму коштів для такого подарунка.

У відповідь на запит відомства жінка пояснила, що подарована сума залишилася у спадок від її покійного чоловіка, батька депутата, а джерелом надходження грошей є доходи від його підприємницької діяльності.

Також жінка додала до пояснень нотаріально засвідчену копію договору про дарування 300 тисяч доларів, що становить близько 6 480 380 грн.

Згідно з довідкою, отриманою НАЗК, немає відомостей про те, що жінка успадкувала гроші. Також у померлого чоловіка виявили заборгованість у 35 500 грн з єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців. «Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву щодо можливості матері надати такий подарунок своєму синові», — підсумовує НАЗК.

Відомство направило матеріали до Національного антикорупційного бюро для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та досудового слідства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...