"Не варто дурити себе: "Квартал 95" і "Дизель Шоу" від початку заточувались під мінусування політичних опонентів замовника", - Голобуцький

"Скандал довкола «квартальних жартів» про біженців набирає обертів. Виринули фоточки з окупованого Криму за 2018 і 2019 рік головної фігурантки скандалу Ірини Гатун. За що її закономірно вписали в «Миротворець»: як особу, що впливає на настрої загалу і співпрацює з ворогом", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тут же Ірину Гатун послав Культурний кластер «Краків» - 12 січня мала бути вистава з Іриною Гатун «Гатун...про себе...про вас... І про час!», тепер не буде. Пролетів слідом за «сіськадовською» і весь «Чорний квадрат»: «Культурний кластер Краків вимушений розірвати угоду з театральною студією імпровізації «Чорний квадрат» на проведення театрального заходу через моральні аспекти».
Тоді Гатун обізвала нас з вами «проплаченими тварями» (а як інакше? критикувати такі таланти можна хіба за платню) і «хуйлом». Хто не зрозумів – це вона так вибачалась за насмішки з українців, котрі втратили домівки, рідних, життя. Вам не схоже на вибачення? Див. п.1: ви проплачені.
Тобто, вона обрала зображувати «образу» - примітивний хід, варто визнати. Ну, визнай себе довбойобкою: не подумала, не зрозуміла, зганьбилась, більше не буду... Але ні: винні ми, що не оцінили її творчих старань. Схоже, вони щиро всіх вважають лохами, котрі і таке схавають.
Її партнер по жарту Юрій Великий теж ніби вибачився. Він, щоправда, обрав більш вишуканий стиль єврейських анекдотів сталінських часів: серії «Я сильно вибачаюсь, що ви ідіот». В сенсі, йому шкода, що нас це образило. Причин для образ і обурення він, як і Гатун, не бачить. Бо це вони так «заохочують до вивчення державної мови», а ми по-дурному реагуємо на просвітництво.
Таке. В цілому проблема більше у держфінансуванні такого, ніж у «Кварталі». А ще більша проблема – в кількості тих, хто з такого відвертого знущання сміється, аніж в тих, хто «жартує». Бо буквально 10 років тому так само зі сцени (і ці ж люди) знущались з україномовних мешканців західних регіонів України. І ці ж глядачі з того іржали.
Я переконаний: актор (музикант, танцівник, гуморист – хто завгодно) зобов'язаний піднімати культурний рівень глядача, а не опускатись до рівня найтупішого з аудиторії. Так, вони «мають право, в нас демократія» (як пишуть в багатьох коментарях) – але має бути внутрішнє обмеження, розуміння моменту.
«Вони роблять корисну справу - піднімають настрій» (так само з коментарів багатьох) – позиція теж, мабуть, має право на існування. Але чому хтось вважає, що люди, які пишуть сценарії і виходять на сцену під політичне замовлення і політичні реалії, знов не розвернуться в інший бік?
--
Так, не варто дурити себе: "Квартал 95" і "Дизель Шоу" від початку заточувались під мінусування політичних опонентів замовника. Тому я і відслідковував їхні жарти: щоб зрозуміти, хто й кого замовив цим разом і на чому акцентують з точки зору чорного піару.
--
Зрештою. Кеш не горить. Жартували про побитих і вбитих майданівців – «ебонітові палички». Жартували про вбитих голодом українців – «сеньйор Голодомор». Жартували про україномовних і українськокультурних – «рагулі». Жартують про евакуйованих, котрі втратили все і поховали рідних та пробують якось знайти місце в новому житті, - «сіськадовська»...
Ну, і так само жартували б, за інакшого розвитку подій, про всіх українців і українську мову, історію – якби Росії вдалось окупувати Київ і всі наші території. Нехай до окупаційної сцени долучились би не всі поголовно, але помітна частина авторів і виконавців оцього «сіськадовська». Чому ні? Що би їх мало зупинити?
Вони були на коні і отримували величезні гроші до війни (а противники проросійського контенту, як я, були маргіналами). Лишились на коні і отримують величезні гроші зараз (а я все ще маргінал як захисник і пропагандист українського та ворог російського)... Будуть на коні і завтра, не погребують взяти гроші від росіян, щоб принижувати жартами (знов, як на початку кар’єри) «хахлов».
Чому ні? Їм же ніхто не показав, що вони були не праві. І самі вони цього явно не розуміють (їхні «вибачення» сьогодні були не за жарт, а за те, що його хтось міг не так зрозуміти). Вони не прийняли своєї провини за війну: бо напихали російським контентом наш простір, робили з України «другую Россию».
Якщо ці жарти зараз подобаються частині російськомовних бійців в шанцях – так жоден з цих бійців не зробив нічого, щоб прикликати сюди війну, їх нема в чому звинувачувати. А зараз такий боєць проливає кров, гине, бо пропагандисти «русского міра» на сцені притягли сюди цей «русскій мір» на танках. А тоді перевдягнули касавароткі на вишиванки і почуваються так само комфортно.
Війна буде вічною, поки ми не вивчимо цей урок: такий «русскій мір» веде за собою російські окупаційні війська".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...