"Не вірю у збіг обставин": Беленюк назвав винного в скандалі з Харлан

Олімпійський чемпіон і народний депутат України Жан Беленюк прокоментував ситуацію, яка склалася з Ольгою Харлан. Спортсмен заявив, що Міжнародна федерація фехтування винна в тому, що українка опинилася в центрі скандалу, передають Патріоти України.

«З моєї точки зору, Міжнародна федерація фехтування умисно зробила провокацію, звівши Ольгу в першому ж бою з представницею Росії. Чому я так думаю? Тому що напередодні до цього, коли ще фактично була дія наказу, який забороняє, наш спортсмен Ігор Рейзлін, він повинен був виступати в першому ж бою з представником Росії.

Я просто не вірю в дива, коли серед такої кількості спортсменів в двох видах зброї, і в перших боях вони сходяться з представниками цих країн. Тому думаю, що була зроблена спеціально провокація для того, щоб спровокувати Ольгу на те, щоб вона потисла руку, щоб був прецедент".

Беленюк вважає, що в історію втрутилася третя сторона. «Ми бачимо по поведінці самої Смірнової, як вона нахабно підходила та вимагала від Ольги саме потиснути їй руку. Тобто вона ж розуміє ситуацію, я думаю, що вона читає і новини, і знає про наших тенісисток, і знає, що українські спортсмени, навіть ті, які до цього виступали, спортсмени-професіонали, і вигравали у росіян, вони ніколи не тисли руки. А ця нахабно підійшла та вимагала. Потім ще їй винесли стілець, на якому вона просиділа протягом 50 хвилин для того, щоб була апеляція з її сторони, нібито Ольга проявила жест неповаги до неї, і за це її мали зняти.

На першому етапі все закінчилося на користь України, українки, і цю апеляцію зі сторони російської спортсменки було відхилено. Але потім, я так розумію, втрутились якісь треті сили, мені невідомі, але ми всі знаємо, що Усманов очолював до недавніх пір цю міжнародну федерацію, я думаю, вплив РФ на цю інституцію достатньо великий. І ми знаємо, що Усманов безпосередньо фінансував цю організацію, і думаю, що його вплив точно залишився. І чомусь вже перед наступним боєм до Ольги підійшли і сказали, що є два варіанти: або вона тисне руку публічно, або її знімають зі змагань. Тобто, що там в проміжку цьому було, мені невідомо. І Оля проявила свою громадянську позицію, не потисла руку, і все це по суті зав’язалося", — сказав Беленюк в інтерв'ю.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...