Не все так просто: Український дипломат пояснив, чому Індія тримається за союз із РФ

Експерт Центру оборонних стратегій з питань зовнішньої та безпекової політики, дипломат Олександр Хара підкреслює дилему Індії, яка прагне зберегти свою незалежність, водночас підтримуючи військово-технічні та економічні зв’язки з Росією, що викликає занепокоєння щодо її майбутнього курсу, передають Патріоти України.

На запитання, чому представникам РФ й досі дозволяють виступати на міжнародній арені, Хара відповів: "Це є наслідком такого відносного занепаду Заходу. У Групі семи свого часу були найбільш розвиненими, вони й зараз залишаються найбільш розвиненими країнами, але з погляду економічних обсягів поступаються уже Китаю, Індії, Бразилії й низці інших держав. І ці держави вважають, що абсолютно в їхніх інтересах продовжувати такий діалог з Російською Федерацією, що Росію не можна перемогти, Росія потрібна, щоб розв'язувати глобальні проблеми".

Дипломат припускає, що країнам G20 здається, що війна в Україні - це якісь європейські суперечки, що Захід використовує подвійні стандарти, коли не приходить на допомогу цим країнам і не втручається в конфлікти, зокрема Африці та Азії.

"У них є таке небажання ставати на бік України й Заходу, бо у них є критика Заходу і Сполучені Штати дуже часто, особливо у 60-х роках XX століття поводили себе доволі агресивно, тобто ця пам'ять є і вони проєктують все те, що було тоді на нинішній етап. І якщо Сполучені Штати підтримують Україну, то, можливо, там щось не так і якісь легітимні законні інтереси РФ були порушені. Тому тут вплив західних партнерів обмежений", - пояснив експерт Центру оборонних стратегій з питань зовнішньої та безпекової політики.

Хара навів приклад того, що відбувається у стосунках Росії з Індією. "Індія є найбільшою демократією у світі, зараз велика кількість капіталу, технологій, підприємств з Китаю переводиться в Індію, передусім американські. З іншого боку індуси дуже, скажімо, критично та нервово сприймають заклики від британців, французів чи американців, їм здається, що це є проявом колоніальної політики, але вони є незалежною державою, яка була країною неприєднання під час холодної війни. Вони вважають, що це правильний курс і в майбутнє", - сказав він.

За словами експерта, у Китаю є територіальні претензії до Індії, також були конфлікти з жертвами у 2016 році. "У майбутньому для того, щоб Індія була в безпеці, розвивалася економічно їм треба бути в Західному таборі, передусім зі Сполученими Штатами, але поки що вони займають таку позицію. Я розумію, що в них збройні сили доволі сильно залежать, особливо наземний компонент, від російської зброї. Вони хотіли б продовжувати співпрацю військово-морських сил, бо ті ж самі підводні човни з атомними генераторами - це спільне російське виробництво, але фактично російська технологія, - пояснює Хара. - Вони хочуть купувати російську нафту, а потім продавати її в ту ж саму Європу і заробляти на цьому гроші. Я вже не кажу про те, щоб споживати ці дешеві ресурси. У них є і зауваження політичного характеру, але, звичайно, вони є маніпулятивними, й жага до того, щоб використати цю ситуацію на користь себе в економічному вимірі".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...