Не всі західні сценарії завершення війни містять вихід на українські кордони 1991 року, - політолог

Керівник політико-правових програм ГО "Український Центр суспільного розвитку" Ігор Рейтерович підкреслює важливість розуміння Україною різних сценаріїв, які розглядаються її партнерами, включаючи ті, що не передбачають повернення до кордонів 1991 року, передають Патріоти України.

"Ми повинні зрозуміти одну просту річ: країни, які є нашими навіть партнерами розглядають різні сценарії, у них на столі лежить мінімум три сценарії - оптимальний, песимістичний і більш-менш реалістичний. І один із цих сценаріїв, як мінімум не передбачає виходу на кордони 1991 року. Важливе уточнення: станом на сьогодні сценарії, які зараз просуває Україна - Українська формула миру, повернення до кордонів і т.д. - лежить на горі цієї стопки, але може бути так, що він опиниться нижче або взагалі в кінці", - вважає експерт.

Рейтерович додав, що українці мають розуміти це та робити все можливе, аби наш сценарій закінчення цієї війни був у пріоритеті західних партнерів. "Вони розглядають різні варіанти - це ж не є таємницею. Ми також повинні мати кілька запасних варіантів, на всяк випадок, не в плані, що ми повинні їх просувати, ні, у нас повинен бути один і той, який є - абсолютно правильний, він повинен бути ключовим. Але на випадок розвитку події, наприклад, у не дуже позитивному для нас контексті, ми повинні мати якісь запасні варіанти й ці варіанти має пропонувати Україна, щоб не нам потім показали якийсь сценарій і сказали, що ми будемо рухати по ньому, а якщо не хочете, тоді ви далі самі. Щоб ми були ініціаторами реалізаторами тих чи інших ініціатив", - підсумував керівник політико-правових програм ГО "Український Центр суспільного розвитку".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...