Не викидай! Деякі предмети краще ніколи не викидати, щоб не накликати на себе біду

Що не можна викидати з будинку, щоб не накликати на себе негаразди за народними прикметами.

У минулому люди всебічно захищали себе і свої особисті речі від чужого впливу. Завдяки цьому з'явилося багато прикмет і повір'їв. Дотримуватися їх чи ні — особиста справа кожного, але будь-які прикмети і застереження народжувалися не на порожньому місці. Зокрема, деякі предмети краще ніколи не викидати, щоб не накликати на себе біду, передають Патріоти України.

Хліб та сіль

Хлібом-сіллю на Русі зустрічали дорогих гостей. Ці продукти уособлюють ситість і достаток, благополуччя сім'ї і сімейне щастя. Наші предки вважали, що можна накликати гнів вищих сил, якщо недбало поставитися до хліба і солі. Тому залишки хліба рекомендується віддавати птахам або тваринам. Сіль же можна розсипати по землі.

Старий гаманець або сумка

Викинути гаманець або сумку — погана прикмета. Вважається, що разом з цими предметами можна викинути свої гроші, удачу і суспільний статус. У минулому позбавлялися від гаманця або сумки особливим способом — або закопували під молодим деревом, або спалювали. Це допомагало не лише уникнути можливих фінансових проблем, але і відлякати злидні.

Сімейні фотоальбоми

Фотографії несуть на собі відбиток енергетики людей і зберігають пам'ять про певний момент їхнього життя. Позбутися можна тільки від тих знімків, які не мають до вас ніякого відношення. Якщо ж на фото зображені ваші родичі, друзі, товариші, то варто зберегти фотографії на пам'ять. Навіть якщо ви не підтримуєте відносини з цими людьми, дуже небезпечно розривати зв'язок таким способом. Це часто закінчується неприємними наслідками — хворобою, пристрітом, чорною смугою. Якщо потрібно позбутися від фотографії, краще спаліть її, а попіл розвійте.

Дитячі речі

На Русі дуже дбайливо ставилися до дитячих речей. Вважалося неприпустимим викидати їх на звалище, пускати на ганчірки. Є повір'я, що якщо використовувати дитячий одяг для брудної роботи, то можна приректи дитину на нещасне життя. Зазвичай з таких речей робили ганчіркові іграшки, одяг для ляльок або роздавали тим, у кого є маленькі діти.

Весільна сукня (костюм)

Сімейне життя — велика відповідальність. Молодята мріють про довгий і щасливий шлюб, і для того, щоб так воно і було, весільні наряди потрібно берегти і нікому не передаровувати.

Церковна атрибутика

Намолені іконки, натільні хрестики, Молитвослови і Біблії — могутні особисті обереги, покликані охороняти від поганого, тому ні за яких обставин не можна викидати священні речі. Якщо виникла необхідність з ними попрощатися, віднесіть їх в храм.

Годинник

Годинник — хранитель часу, а розкидатися своїм часом, як відомо, небезпечно. Цей магічний предмет вбирає все хороше і погане, зберігає історію і спогади. Якщо викинути робочий годинник, є ризик накликати на себе біду.

За матеріалами ЗМІ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...