Не залишилось нічого, крім обгорілих стін і назви: Речник "Легіону Свободи" розкрив, чому РФ вчепилася за Роботине

На Запорізькому напрямку окупанти концентрують свої зусилля на тих ділянках, які мають для них, насамперед, політичне значення, зокрема, Роботине. Про це сказав речник "Легіону Свободи" Костянтин Денисов в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, крім транзитного значення цього населеного пункту, для росіян важливий політичний момент - захопити ті населені пункти, які вони втратили під час наступальної операції Сил оборони. "Зараз росіяни намагаються встановити повний вогневий контроль над залишками цього населеного пункту, бо там, на жаль, крім обгорілих стін і назви, нічого не залишилось. Намагаються відновити над ним контроль і відбивати ті позиції, які втратили раніше", - зазначив Денисов. При цьому нагадав, що під час контрнаступу найбільше росіяни втратили населених пунктів саме на території Запорізької області. За його словами, за останні 5 тижнів впала динаміка просування росіян, тому що була грамотна і багатошарована оборона з боку українських захисників.

Денисов розповів, що окупанти намагаються придумати якісь ноу-хау, щоб підкидати своїх штурмовиків на різні ділянки. При цьому додав, що це закінчується тим, що на утилізацію йде техніка, а "російські солдатіки двохсотяться і трьохсотяться". За його словами, під час атак ворог використовує тактику малих піхотних груп, а також квадроцикли, мотоцикли для підвозу штурмовиків. "В нас вони вкрали тактику використання FPV- дронів та різноманітних дронів і це говорить про те, що ворог вчиться", - додав речник "Легіону Свободи". За його словами, коли на дрони йде основне навантаження з двох сторін, то буває, що вони зчіпляються між собою в повітрі.

Денисов також повідомив, що на Запорізькому напрямку ворог робить акцент на обстрілах з різних видів озброєння. "У ворога є просування, воно мікроскопічне і жалюгідне на фоні того скільки вони ресурсів, насамперед, артилерійських боєприпасів "навалюють" на ту чи іншу ділянку", - додав він. При цьому розповів, що російські окупанти зробили висновки і вже не йдуть як раніше "широким фронтом на ура як дєди на Берлін", а вони зараз зосередились на важливих для них ділянках, які мають тактичне, логістичне значення, намагаються встановити контроль над певними автомобільними шляхами місцевого значення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"По 10 годин без світла": Нардеп вразив похмурим прогнозом на найближчу зиму

субота, 18 травень 2024, 14:02

Уряд має вже зараз попереджати українців, що літо, і особливо зиму, доведеться проходити з регулярними відключеннями світла. Таку думку виразив член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг «Слуга народу» Сергій Нагорн...

"Усі біжать у Zara, а я підтримую український мас-маркет": Джамала розсекретила вартість свого образу

субота, 18 травень 2024, 13:29

Співачка Джамала стала героїнею рубрики Скільки коштує Look?. Блогер Ніколас Карма зустрівся з переможницею Євробачення 2016 на зйомках шоу 20:23 Жені Яновича, повідомляють Патріоти України. Джамала, яка незабаром втретє стане мамою, розповіла, що акти...