Незважаючи на нестачу наступального потенціалу, окупанти продовжують класти свої війська в штурмах Роботинського виступу. Експерт пояснює, навіщо ворог несе безглузді втрати

Щоб запобігти катастрофи під Харковом, росіяни перекинули найбільш боєздатні ударні угруповання з Запорізького напрямку, чим значно ослабили свої спроможності тиску на цій ділянці фронту

Російські окупаційні війська продовжують тиснути на Роботинський виступ на Запорізькому напрямку, однак для ворога захоплення цієї території є більш інформаційним приводом, ніж стратегічною ціллю. Армія РФ втрачає там багато своїх загарбників.

Намагаючись за будь-яку ціну окупувати виступ у Роботиному, росіяни хочуть інформаційно показати, як вони вчинили з результатами контрнаступальних дій Сил оборони України. Про це сказав співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий в етері каналу "Еспресо".

"Вони зазначили, що треба зрізати Роботинський виступ за будь-яку ціну. Ми бачимо, скільки життів віддають окупанти, щоб інформаційно показати, як вони вчинили з результатами контрнаступальних дій. Це їх посил – безтолково класти своїх людей, щоб в новинах потім розказати про це", – зазначив аналітик.

Водночас, за його словами, в ЗСУ є засоби, які можуть наносити ураження по окупантах на трасі, яка пролягає в районі захопленого Токмака.

"Ураження наносяться, як тільки є можливість – скупчення, зосередження, логістика і тому подібне. Тобто тут треба діяти в залежності від пріоритету. Роботинський виступ для росіян є більш інформаційним приводом", – вважає Погорілий.

За його словами, загалом ситуація біля Роботиного залишається динамічною. Ворог намагається просуватися не лише в районі Роботиного, а й біля Новопрокопівки і Вербового, і постійно шукає слабкі місця в обороні ЗСУ.

"Це суцільна динамічна зона, де ворог намагається постійно лізти атаками, навіть по кілька осіб з піхоти, закріплятися в руїнах, які вони зрівняли з землею. Там дуже складно десь сховатися. ЗСУ відразу шукають їх дронами, наносять ураження і знищують", – додав Погорілий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обмін полоненими: Розхитування теми бранців - інформаційна операція Кремля

понеділок, 1 липень 2024, 9:08

Напередодні з російського полону вдалося повернути в Україну десятьох цивільних громадян. Серед звільнених — Наріман Джелял — заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу та священники УГКЦ, захоплені в Бердянську за опір окупантам. У Координац...

Наступ окупантів на Вовчанськ захлинувся: Штурмовики відмовляються виконувати накази йти на забій, їх підтримали навіть кадирівці із загороджувальних загонів, - Z-канал

понеділок, 1 липень 2024, 8:45

У Вовчанську, де вже два місяці точаться запеклі бої, почали бунтувати штурмовики ЗС РФ. Почастішали випадки непокори солдатів. Про це відверто розповів увечері 29 червня російський пропагандистський «Північний канал», який пише про ситуацію на Харківс...